:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 28. 16:26

Szuperelegáns az ASUS új notebookja

[HWSW[ Az ASUS közleménye szerint a nagyvárosi rohanásban élő felhasználók számára készítette, az U1 sorozat azonban valójában egy ultrahordozható notesz amelynek elsősorban utazáskor vehetjük hasznát. A tajvani cég tervezői mindazonáltal jókora adag sznobizmussal öntötték nyakon a gépet, így került rá zongoralakk-bevonatú fedél, valamint krómdíszítés: mindkettő kifejzetten sérülékeny, nem a legjobb választás ha a gépet valóban sokat hurcoljuk.

[HWSW[ Az ASUS közleménye szerint a "nagyvárosi rohanásban élő felhasználók" számára készítette, az U1 sorozat azonban valójában egy ultrahordozható notesz amelynek elsősorban utazáskor vehetjük hasznát. A tajvani cég tervezői mindazonáltal jókora adag sznobizmussal öntötték nyakon a gépet, így került rá zongoralakk-bevonatú fedél, valamint krómdíszítés: mindkettő kifejzetten sérülékeny, nem a legjobb választás ha a gépet valóban sokat hurcoljuk.

Hogy az U1 külseje tetszik-e valakinek vagy sem az egyéni megítélés kérdésse, abban azonban alighanem mindenki egyetért, hogy a műszaki tartalom és megvalósítás elismerésre méltó: az U1 csupán 5 milliméter vastag, belsejében 1 GHz-es ultra-alacsony feszültségű Core Duo teljesít szolgálatot, a memória akár 1,5 gigabájtig is bővíthető, az adatok tárolásáról 1,8 hüvelykes merevlemez gondoskodik. A notesz kijelzője 11,1 hüvelykes és 1366x768 pixel megjelenítésére alkalmas, ez az ASUS történetében az első notebook amelynek LED-es háttérvilágítása van.

Apró mérete ellenére a tervezők számos bővítőportot tudtak az U1-re zsúfolni: 4 USB-port, FireWire, ExpressPort, modem- és Ethernet-csatlakozó várja a kábeleket, a vezeték nélküli kommunikációt pedig Wi-Fi a/b/g és Bluetooth 2.0 teszi lehetővé. A felhasználó azonosítását a beépített ujjlenyomat-olvasóra is bízhatja. Az ASUS U1 a legkisebb (3 cellás) akkumulátorral mindössze 1 kilogrammot nyom, azonban kapható hozzá 6 és 9 cellás áramforrás is, utóbbinak a kapacitása 7800 mAh, amivel az akkus üzemidő akár a 8 órát is elérheti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.