:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 27. 14:26

Elindult az otthoni felhasználókat védő Norton 360 szolgáltatás

Hétfőn elindult a Norton 360, a Symantec előfizetéses biztonsági szolgáltatása, amely lényegében a vállalat otthoni felhasználásra szánt megoldásainak új zászlóshajója. A korábban Genesis kódnéven ismert szoftver számos olyan megoldást vonultat fel, amelyeket a Symantec kínálatából eddig is ismertünk, de számos újjal egészíti ki azokat, illetve az üzleti modell is más. A cél az átlagos, biztonsághoz nem sokat értő otthoni felhasználók elcsábítása, a tét pedig egy évi 15 milliárd dolláros piac -- becsli a Yankee Group.

[HWSW] Hétfőn elindult a Norton 360, a Symantec előfizetéses biztonsági szolgáltatása, amely lényegében a vállalat otthoni felhasználásra szánt megoldásainak új zászlóshajója. A korábban Genesis kódnéven ismert szoftver számos olyan megoldást vonultat fel, amelyeket a Symantec kínálatából eddig is ismertünk, de számos újjal egészíti ki azokat, illetve az üzleti modell is más. A cél az átlagos, biztonsághoz nem sokat értő otthoni felhasználók elcsábítása, a tét pedig egy évi 15 milliárd dolláros piac -- becsli a Yankee Group.

A Norton 360 tulajdonképpen a Norton Anti-Virus, az Internet Security és a Confidential képességeit egyesíti és egészíti ki. Az éves előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatás a vállalat szerint véd a vírusok, trójaik, spyware-ek és egyéb kártevők ellen, tartalmaz phishing-szűrőt, tűzfalat és behatolás-érzékelőt, illetve képes automatikus adatmentést és -visszaállítást is végezni, akár titkosítással is. A fejlesztők különös figyelmet fordítottak az online tranzakciók védelmére.

A Symantec szerint a Norton 360 elsősorban átlagos, az informatikai biztonsághoz nem sokat értő otthoni felhasználóknak készült, ezért alapesetben a termék még figyelmeztetéseket sem küld a tevékenységéről, csendben teszi a dolgát: kívül tartja a hackereket és vírusokat, automatikusan frissíti az adatbázisait, ha a PC-n éppen nem dolgozik senki akkor töredezettségmentesíti a merevlemezt, lefuttatja a víruskeresést és elkészíti a biztonsági mentéseket. Utóbbiakat nem csak merevlemezre, vagy más médiára, hanem akár a világhálóra is képes elmenteni, a Norton 360 vásárlói 2 gigabájtos tárhelyet kapnak a mentések tárolására, amelyet egészen 25 gigabájtig bővíthetnek.

A Norton 360 Windows XP vagy Windows Vista operációs rendszeren fut, azonban a böngészők közül egyedül az Internet Explorert támogatja, ha valaki mást használ, le kell mondnania például a phishing-szűrésről. A tesztelők szerint további hiba hogy hiányzik a Norton 360-ból az otthonokban egyre inkább terjedő vezeték nélküli hálózatok biztonságával kapcsolatos funkció.

A Norton 360 ára 79,99 dollár, ezért cserébe egy háztartásban három gépre telepíthető fel a szoftver és egy évig jár frissítés és támogatás hozzá. A Norton Internet Security felhasználói kedvezményes áron frissíthetik szoftverüket a Norton 360-ra. A Symantec hazai képviseletének tájékoztatása szerint Magyarországon március végétől lesz elérhető. A termék magyarországi ára egyelőre nem ismert, de értesüléseink szerint nem lesz sokkal drágább mint a Norton Internet Security.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.