:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 27. 09:23

Negyedével nőtt a HostLogic bevétele

Sikeres évet zárt 2006-ban a legnagyobb hazai SAP-forgalmazó: a HostLogic Kft. árbevétele 1,25 milliárd forint volt, amely a 2005-ös mutatóval összevetve 25 százalékos növekedést jelent. A vállalat tájékoztatása szerint az adózott eredmény az árbevétel 11 százalékát tette ki, vagyis 137 millió forintra rúgott, ez 2005-höz képest mintegy 37 százalékos emelkedést takar.

[HWSW] Sikeres évet zárt 2006-ban a legnagyobb hazai SAP-forgalmazó: a HostLogic Kft. árbevétele 1,25 milliárd forint volt, amely a 2005-ös mutatóval összevetve 25 százalékos növekedést jelent. A vállalat tájékoztatása szerint az adózott eredmény az árbevétel 11 százalékát tette ki, vagyis 137 millió forintra rúgott, ez 2005-höz képest mintegy 37 százalékos emelkedést takar.

Az önkormányzatok még nem állnak készen az ERP-re

A HostLogic forgalmának túlnyomó részét továbbra is a saját fejlesztésű, SAP-alapú Smart Enterprise adja, amely a gyártás, kereskedelem és szolgáltatás területén tevékenykedő cégek számára kínált vállalatirányítási megoldás. A vállalat emellett tavaly lépett piacra az SAP HR és CRM rendszerének kis- és középvállalati szektor számára optimalizált változatával is, amelyek máris a forgalom tizedét adták, de 2007-ben ez az arány 20 százalékra is felmehet. "A kkv-szektor vállalatai cégmérettől függetlenül mindinkább igénylik a korábban csak nagyvállalatok számára elérhető, kibővített üzleti lehetőségeket nyújtó megoldásokat" -- mondta Fárizs Péter, a HostLogic ügyvezetője.

A HostLogic tavaly elkészült a kifejezetten önkormányzati felhasználásra szánt Smart Public megoldással is, amelyet egy önkormányzat és egy kistérség esetében pilot bevezetés keretében teszteltek is. A visszajelzések szerint azonban egyelőre kevés önkormányzat áll készen arra, hogy bevezessen és üzelmetessen egy ilyen átfogó megoldást, mivel az rendkívüli erőforrás- és folyamatátszervezéssel jár. Mindazonáltal a rendszer felsőoktatási verziója már több főiskolán működik -- tudtuk meg a cégtől.

Egyre népszerűbb a hoszting

"Az elmúlt években a legtöbb új SAP ügyfelet a HostLogic szerezte" -- mondta el Fárizs Péter. "Ez annak is köszönhető, hogy a vállalat Magyarországon és a közép-kelet-európai térségben az egyetlen, amely az SAP rendszereit alkalmazás-szolgáltatás és hoszting-konstrukció keretében is be tudja vezetni a kis- és középvállalatok számára." Lapunk megkeresésésre Görbics Zoltán, a HostLogic másik ügyvezetője elmondta, a cég vevőkörének 90 százaléka hosztolt formában használja a rendszereit, az ügyfelek 70 százaléka a HostLogic adatközpont-szolgáltatásait is igénybe veszi.

Görbics rámutatott, hogy a hosztolt konstrukció a kis- és középvállalatoktól kezdve egészen a multinacionális cégekig egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezzel párhuzamosan ugyanakkor látványosan visszaszorul a szoftverbérlet. "Ennek oka, hogy az ügyfelek hosszabb futamidőre és folyamatosan fejlődő eszközként kezelik az ERP szoftvermegoldásaikat, a licencjogok tulajdonlása stratégiai érdekük. A finanszírozás esetleges feladatát inkább pénzügyi szolgáltatókon keresztül oldják meg, ha szükséges" -- magyarázta Görbics.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.