:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 21. 11:57

Vállalatok már elérhetik a magyar Windows Vistát és Office 2007-et

A Microsoft virtuális boxmeccsen döngölte a földbe -- saját bevallásuk szerint is igen erős lábakon álló -- Windows XP operációs rendszerét és legutóbbi Office irodai programcsomagját. A tegnap megrendezett, HungExpo B pavilonjában tartott nagyszabású termékbemutató rendezvényen 12 menetben ismertették a Windows Vista, illetve az Office 2007 előnyeit, újdonságait az üzleti és szakmai közönséggel.

[HWSW] A Microsoft virtuális boxmeccsen döngölte a földbe -- saját bevallásuk szerint is igen erős lábakon álló -- Windows XP operációs rendszerét és legutóbbi Office irodai programcsomagját. A tegnap megrendezett, HungExpo B pavilonjában tartott nagyszabású termékbemutató rendezvényen 12 menetben ismertették a Windows Vista, illetve az Office 2007 előnyeit, újdonságait az üzleti és szakmai közönséggel.

Már magyarul is

Az esemény igazi újdonsága a több órás maraton elején, csupán két-három mondatban hangzott el, hiszen a valóban szakmai közönség már rég tisztában van azzal, miben is nyújt újat a Microsoft új operációs rendszere és irodai programcsomagja. Mindennél sokkal fontosabb kijelentés volt, hogy a mennyiségi licencelők tegnap óta elérhetik mindkét termék, illetve az Exchange Server 2007 magyar verzióit. A szélesebb körű forgalmazásra sem kell sokat várni, a dobozos magyar nyelvű termékek március 1-től jelenhetnek meg a boltok polcain.

A menetek alatt, az előadások keretében többek között szó esett a szoftverek új felhasználói felületéről, de főként az Office 2007 rendszer új funkcióiról, amelyek egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik a munkavégzést. Jelentős szerepet kapott a Sharepoint Server 2007 is, illetve más, egyidejű munkavégzést biztosító megoldások. Érdekes volt az Exchange Server 2007 egységes kommunikációt biztosító funkcióit bemutató előkészítő "menet" is.

A ring
Ringben a régi és az új

Változatok

A tegnapi eseményen is szerepet kapott Microsoft partnerek közül elsőként az Albacomp Zrt. kezdte meg az előtelepített Windows Vista értékesítését a hazai kiskereskedelmi forgalomban. A magyar nyelvű Windows Vista öt verzióban lesz majd elérhető: Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, és Ultimate. A Windows Vista Home Basic ára a Windows XP Home-éval egyezik meg, a Windows Vista Business pedig a Windows XP Pro árán lesz kapható, de az árakat az egyidejűleg megvásárolt mennyiség, illetve a viszonteladók és kiskereskedelmi áruházak árpolitikája szabja majd meg.

A 2007-es Office Rendszerből nyolc különböző csomag kerül magyarul forgalomba, az árakat itt is a viszonteladók szabják meg. Itt is elmondható, hogy az új verzió ára azonos ugyanazon csomag korábbi verziójának árazásával. Az új csomagok -- mint például az Office Enterprise, amely 2 újdonságot is tartalmaz, a OneNote és a Groove alkalmazásokat -- árazása egyedi lesz. A Microsoft Magyarország a Windows Vistát és az Office 2007 irodai programcsomagot március folyamán számos hazai rendezvény és országos roadshow keretében mutatja be a végfelhasználók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.