Szerző: Ady Krisztián

2007. február 20. 13:43

Ingyenesen letölthető a Microsoft Virtual PC 2007 virtualizációs alkalmazás

A Microsoft tegnap ingyenesen letölthetővé tette legújabb virtualizációs szoftvere, a Virtual PC 2007 végleges változatát . Az új verzió legfőbb újdonsága a Windows Vista, valamint az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs funkciók támogatása és az elsősorban ebből fakadó nagyobb teljesítmény. A Virtual PC 2007 32 és 64 bites változatban egyaránt letölthető, azonban 64 bites processzoron és operációs rendszeren futtatva is csak 32 bites vendég operációs rendszerek futtatására képes.

[HWSW] A Microsoft tegnap ingyenesen letölthetővé tette legújabb virtualizációs szoftvere, a Virtual PC 2007 végleges változatát. Az új verzió legfőbb újdonsága a Windows Vista, valamint az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs funkciók támogatása és az elsősorban ebből fakadó nagyobb teljesítmény. A Virtual PC 2007 32 és 64 bites változatban egyaránt letölthető, azonban 64 bites processzoron és operációs rendszeren futtatva is csak 32 bites "vendég" operációs rendszerek futtatására képes.

A Microsoft a Connectix 2003 februári felvásárlásával jutott a Virtual PC és a Virtual Server alapjául szolgáló technológia birtokába. A Kaliforniában, San Mateoban található Connectix magántőkéből működő vállalatként 1988 óta foglalkozott virtualizációs megoldások fejlesztésével. A Connectix Virtual PC 2003 decemberében már a Microsoft neve alatt, Virtual PC 2004 néven jelent meg. A Virtual PC 2004-et tavaly nyáron szintén ingyenessé tette a Microsoft.

A Virtual PC elsősorban olyan környezetben tehet jó szolgálatot, ahol szükség van több operációs rendszeren futó alkalmazások párhuzamos használatára. Ilyen lehet például a szoftverfejlesztés és -tesztelés, vagy akár az egyes Windows-változatok közötti áttérés előkészítése. A Virtual PC jól jöhet még abban az esetben, ha elengedhetetlenül szükséges egy olyan alkalmazás használata, amely csak régebbi operációs rendszeren fut.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról