Szerző: Ady Krisztián

2007. február 19. 14:04

Ingyenes ArchiCAD 10 tervezőszoftver a tanároknak és diákoknak

A Graphisoft oktatási kampánya részeként már a magyar diákok és tanárok számára is ingyenesen elérhetővé vált az ArchiCAD tervezőszoftver legújabb verziója . Az ArchiCAD 10 segítségével a diákok kiteljesíthetik kreativitásukat az építészeti tervezésben, de az építészek következő generációjának munkába állási lehetőségeit is jelentősen növelheti.

[HWSW] A Graphisoft oktatási kampánya részeként már a magyar diákok és tanárok számára is ingyenesen elérhetővé vált az ArchiCAD tervezőszoftver legújabb verziója. Az ArchiCAD 10 segítségével a diákok kiteljesíthetik kreativitásukat az építészeti tervezésben, de az építészek következő generációjának munkába állási lehetőségeit is jelentősen növelheti.

A szoftvert egy regisztrációs oldalon keresztül lehet elérni, ahol első körben egy 30 napos licencet kapnak azok, akik megfelelő adatokkal kitöltik az űrlapot. A 30 napos tesztidőszak alatt ellenőrzi a Graphisoft a benyújtott adatok hitelességét, melyet követően a tanár és diák e-mailben megkapja az egy éves használatot lehetővé tévő licencet. Természetesen ez az egy éves időszak meghosszabbítható, ha a tanuló folytatja tanulmányait.

A tanárok munkáját segítendő a vállalat kidolgozott egy saját oktatási tervet is, mely szintén ingyenesen letölthető a Graphisoft oldaláról. Ezt a tanmenetet a vállalat azoknak az egyetemi oktatónak alakította ki, akik az épületinformáció-modellezés (BIM) módszerét szeretnék tanítani diákjaiknak. A tananyag két részből áll, egy 10 leckéből álló általános bevezetés az alapelvekbe, illetve egy öt leckéből álló gyakorlati ArchiCAD oktatás. A diákok egy irodatornyot modelleznek meg az ArchiCADdel, miközben elsajátítják a program alapfogalmait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról