Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 09. 13:59:04

Linuxra is fejleszt a Synergon

Stratégiai együttműködésről állapodott meg a nyílt forráskódú technológia támogatására a Novell Magyarország és a Synergon Informatika. A bejelentés értelmében mostantól a Linux a Synergon egyik fontos stratégiai platformjává válik, mint a jövőbeni fejlesztések egyik alapja, és mindehhez stratégiai partnere a Novell és a SUSE Linux Enterprise Linux. A Synergon szerint ügyfelei irányából érezhető az igény a linuxos megoldások iránt, bár konkrét neveket a cég képviselői egyelőre nem említettek.

[HWSW] Stratégiai együttműködésről állapodott meg a nyílt forráskódú technológia támogatására a Novell Magyarország és a Synergon Informatika. A bejelentés értelmében mostantól a Linux a Synergon egyik fontos stratégiai platformjává válik, mint a jövőbeni fejlesztések egyik alapja, és mindehhez stratégiai partnere a Novell és a SUSE Linux Enterprise Linux. A Synergon szerint ügyfelei irányából érezhető az igény a linuxos megoldások iránt, bár konkrét neveket a cég képviselői egyelőre nem említettek.

"A vezető rendszerintegrátorok körében Magyarországon elsőként a Synergon döntött stratégiai szinten a nyílt forráskódú fejlesztések előtérbe helyezéséről, hogy valódi alternatívát biztosítson a felhasználók költségcsökkentési, hatékonyságnövekedési és egyre növekvő biztonsági elvárásaira" -- mondta Ákos György, a Synergon Informatika vezérigazgatója. "A mostani megállapodás nagyban segíti üzleti aktivitásunkat, hiszen a korábbiakhoz képest sokkal szélesebb ügyfélkört és igényeket tudunk kiszolgálni." Ákos leszögezte, a megállapodás nem befolyásolja a Synergon és a Microsoft kapcsolatát.

"Magyarország vezető rendszerintegrátorainak bekapcsolódásával minden adott a Linux és a további nyílt forráskódú megoldások robbanásszerű elterjedéséhez az államigazgatás és a versenyszféra számára egyaránt. A Novell SUSE Linux már számos intézménynél bizonyított a magyar kormányzati piacon és a versenyszférában egyaránt, de a Synergon támogatásával reményeink szerint hamarosan egyre több ágazatban válik stratégiai platformmá" -- tette hozzá Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 07:50

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.