:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 8. 10:31

Duplájára nőtt az EDS nyeresége

Közel kétszeresére nőtt a világ második legnagyobb informatikai szolgáltatójának, az Electronic Data Systemsnek (EDS) a negyedik negyedéves nyeresége, három hónap alatt a vállalat 7,6 milliárd dollár értékű szolgáltatási megállapodást kötött, ami éves szinten 43 százalékos növekedést jelent. A nagyobb új ügyfelek között köszönthette az EDS a Vodafone-t, illetve a brit védelmi minisztériumot.

[HWSW] Közel kétszeresére nőtt a világ második legnagyobb informatikai szolgáltatójának, az Electronic Data Systemsnek (EDS) a negyedik negyedéves nyeresége, három hónap alatt a vállalat 7,6 milliárd dollár értékű szolgáltatási megállapodást kötött, ami éves szinten 43 százalékos növekedést jelent. A nagyobb új ügyfelek között köszönthette az EDS a Vodafone-t, illetve a brit védelmi minisztériumot.

Az EDS a negyedik negyedévben 5,7 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 11 százalékkal múlta felül 2005 negyedik negyedévének szintjét. A vállalat nettó nyeresége egy év alatt 112 millió dollárról 217 millióra emelkedett, ami részvényenként 40 centnek felel meg. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 47 centre rúgott, szemben az elemzők 37 centes előrejelzésével, amelynek köszönhetően a részvényárfolyam a bejelentést követően 4 százalékkal erősödött.

A cég elnök-vezérigazgatója, Michael Jordan elégedetten dőlhet hátra, ugyanis láthatóan sikerült növekedési pályára állítani a vállalatot. Azóta, hogy 2003-ban az EDS élére állt, a cég még nem produkált olyan erős pénzügyi mutatókat mint most, persze ehhez elengedhetetlen volt, hogy a texasi szolgáltató jelentős átszervezésen essen át. Jordan az EDS további terveiről a részvényesek éves közgyűlésén ad majd további tájékoztatást, amelyet február 20-án tartanak New Yorkban.

A vállalat nem csak erős eredményekről számolt be, hanem éves kilátásait is megemelte: a most kezdődött pénzügyi évben 22-22,5 milliárdos forgalom mellett részvényenként 1,6 dolláros eredményt várnak, ami lényegesen több mint a Thomson Financial által megkérdezett szakértők 1,44 dolláros előrejelzése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.