Szerző: Ady Krisztián

2007. február 13. 10:20

Kitűnő évet zárt az F-Secure

Kitűnő évet zárt 2006-ban az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója 31 százalékkal növelve forgalmát, így a teljes árbevétel 80,7 millió eurót (2005-ben 61,8 millió) ért el, míg az üzemi eredmény 13,7 millió (2005-ben 7,4 millió) euró volt a rendkívüli veszteségleírások nélkül, ami összesen 17 százalékos növekedést eredményezett.

[HWSW] Kitűnő évet zárt 2006-ban az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója 31 százalékkal növelve forgalmát, így a teljes árbevétel 80,7 millió eurót (2005-ben 61,8 millió) ért el, míg az üzemi eredmény 13,7 millió (2005-ben 7,4 millió) euró volt a rendkívüli veszteségleírások nélkül, ami összesen 17 százalékos növekedést eredményezett.

A negyedik negyedévben a vállalat árbevétele 22 százalékkal nőtt, és így 22,1 millió eurós rekorderedménnyel zárt, ez valószínűleg az év végén megjelent, 2007-es jelzésű termékek eladásaiból fakadt. Az F-Secure üzleti alaptevékenysége a *Security as a Service*, vagyis a szolgáltatásként kínált biztonság rendkívül sikeresnek bizonyult az internetszolgáltatók körében. Az F-Secure jelenleg 34 százalékos piaci részesedéssel vezeti az európai piac ezen üzleti területét, illetve 10 százalékos piaci részesedéssel erős pozíciót szerzett Észak-Amerikában is.

Az év végére 34 ország összesen 136 internetszolgáltatójával jött létre partnerkapcsolat, ez majdnem tucatnyival több partnert jelent a harmadik negyedévhez képest. A szolgáltatóktól származó árbevétel növekedése az év vége felé szintén felgyorsult.

Az F-Secure otthoni felhasználók számára készült vezető terméke, az F-Secure Internet Security 2007 az elmúlt évben számos elismerést kapott a különböző összehasonlító termékelemzéseken. A vállalat emellett bevezette következő generációs üzenetbiztonsági megoldását, amely már az átjáró szintjén védelmet nyújt a levélszemét és a vírusok ellen. A mobil piacon a nyílt operációs rendszereket célzó ismert rosszindulatú mobil kódok száma is folyamatosan növekszik, 2006-ban már meghaladta a 340-et.

A F-Secure az elmúlt évben is folytatta a szoros együttműködést a Nokiával és a mobilpiac más fontos szereplőivel. Ennek keretében az F-Secure Mobile Anti-Virus volt az első vírusvédelmi megoldás az S60 3rd Edition intelligens telefonhoz, és a jelenleg kiadott, illetve a jövőben megjelenő új Nokia S60 3rd Edition készülékek többségéhez, például a Nokia Nseries és Eseries készülékekhez is elérhető lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról