Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Felsőkategóriás munkaállomásokba kínálja első hibrid merevlemezét a DNF

Ady Krisztián, 2007. február 02. 10:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A nagy teljesítményű adattárolási megoldásokat fejlesztő Dynamic Network Factory (DNF) közölte, hogy szállítja első hibrid merevlemezét, mely ötvözi a tisztán memóriákból épített és a hagyományos tányérokkal operáló adattárolók előnyeit. Az új, SATA felületű merevlemez a vállalat szerint akár húszszoros teljesítményt is nyújthat egy 15 ezres fordulatszámú, SCSI merevlemezhez képest.

hirdetés
[HWSW] A nagy teljesítményű adattárolási megoldásokat fejlesztő Dynamic Network Factory (DNF) közölte, hogy szállítja első hibrid merevlemezét, mely ötvözi a tisztán memóriákból épített és a hagyományos tányérokkal operáló adattárolók előnyeit. Az új, SATA felületű merevlemez a vállalat szerint akár húszszoros teljesítményt is nyújthat egy 15 ezres fordulatszámú, SCSI merevlemezhez képest.

A memóriákból épített, úgynevezett Solid State Diskek (SDD) elsősorban a véletlenszerű elérés esetében brillíroznak, azonban kapacitásban egy nagyságrenddel elmaradnak a hagyományos merevlemezektől. A hibrid merevlemezekben a hagyományos adattároló tányérokat nagy mennyiségű, akár több megabájtnyi átmeneti memóriával egészítik ki.

Míg a fogyasztói piacra szánt hibrid merevlemezekben lassabb flashmemóriákat használnak -- így nincs adatvesztés áramszünet esetén sem --, a DNF merevlemezeiben nagyobb sebességű memóriamodulok nyújtják a háttértárolást. Ezeket a memóriákat beépített akkumulátorok látják el árammal vész esetén.

A vállalat első, 120 gigabájtos, máris rendelhető Hyper Solid State merevlemezei nem csak gyorsabbak, de energiatakarékosabbak is a korábbi 3,5 hüvelykes háttértárolóknál. A 120 gigabájtost hamarosan követi a 200 gigabájtos kapacitású, mely a DNF mérései szerint 16 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt egy 15 ezres fordulatszámú 146 GB-os merevlemeznél, és 24 százalékkal kevesebbet, mint egy hasonló fordulatszámú Fibre Channel merevlemez, miközben gyorsabb is ezeknél.

A HSS készülék 12,5 W-os energiafogyasztása kevesebb egy 500 gigabájtos, 7200-as fordulatszámú merevlemeznél. A DNF speciális merevlemeze nem konzumer számítógépekbe építendő, 2500 dolláros ára hűen tükrözi, hogy főként nagy teljesítményű szerverek, munkaállomások kiegészítője lehet.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.