Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Ma jelenik meg az Office számára OpenDocument-kompatibilitást biztosító plugin

Bodnár Ádám, 2007. február 02. 09:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A mai napon jelenik meg a Microsoft Office Open XML és OpenDocument Format (ODF) fájlformátumok közötti konverziót elvégző nyílt forrású szoftver , amelynek elkészítését a Microsoft is támogatta. Az Open XML Translator a Wordbe (XP, 2003, 2007) beépülve lehetővé teszi a szoftver felhasználói számára hogy OpenDocument formátumú szöveges állományokat nyissanak meg, illetve saját dokumentumaikat ODF formátumban is elmenthessék.

[HWSW] A mai napon jelenik meg a Microsoft Office Open XML és OpenDocument Format (ODF) fájlformátumok közötti konverziót elvégző nyílt forrású szoftver, amelynek elkészítését a Microsoft is támogatta. Az Open XML Translator a Wordbe (XP, 2003, 2007) beépülve lehetővé teszi a szoftver felhasználói számára hogy OpenDocument formátumú szöveges állományokat nyissanak meg, illetve saját dokumentumaikat ODF formátumban is elmenthessék.

Az Open XML Translator BSD licenc alatt ingyenesen letölthető a SourceForge weboldalról, de hamarosan a redmondi cég saját oldalán is elérhetővé lesz. A fejlesztők munkájuk végeztével nem pihennek meg, hanem hozzálátnak egy hasonló szoftverhez, amely a Microsoft Excel táblázatokat és a PowerPoint prezentációkat tudják OpenDocument formátumba alakítani. Ezek a programok szintén nyílt forrásúak lesznek és várhatóan az év végén készülnek el.

A tavaly ISO-szabvánnyá vált OpenDocument formátumot egyre több cég és termék támogatja. A Novell már tavaly bejelentette, hogy e projekt eredményeit beépíti az általa terjesztett OpenOffice.org-változatba, így annak felhasználói képesek lesznek megnyitni az Open XML állományokat, illetve saját munkáikat Open XML-ben is elmenthetik. A kompatibilitást biztosító kódot a Novell nyilvánosságra fogja hozni és várhatóan az OpenOffice.org részévé válik majd. A WordPerfect irodai csomagot fejlesztő Corel is azt ígéri, szoftverének következő változata mind az Open XML, mind az OpenDocument formátumú fájlokkal kompatibilis lesz.