Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 1. 12:43

Integrált információbiztonsági és archiválási csomag a Symantectől

Megjelent a Symantec Information Foundation 2007, amely egy olyan integrált információbiztonsági és archiválási csomag, amely lehetővé teszi a tartalmi ellenőrzések következetes betartását a vállalati hálózatokon az e-mail gateway biztonságtól az archiválásig. Emellett elérhető a Symantec Information Foundation Mail Security 6.0 for Exchange bétaverziója is.

[HWSW] Megjelent a Symantec Information Foundation 2007, amely egy olyan integrált információbiztonsági és archiválási csomag, amely lehetővé teszi a tartalmi ellenőrzések következetes betartását a vállalati hálózatokon az e-mail gateway biztonságtól az archiválásig. Emellett elérhető a Symantec Information Foundation Mail Security 6.0 for Exchange bétaverziója is.

"Minden olyan rendszer, amelyet információ cseréjére vagy tárolására használnak egy szervezeten belül, egy sor egyre növekvő biztonsági, megfelelési és jogi kockázatnak van kitéve" -- mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. "A Symantec Information Foundation segítséget nyújt a szervezetek számára abban, hogy megvédjék magukat ezektől a kockázatoktól, amelyek az e-mail és azonnali üzenetküldés, webkommunikáció, fájlmegosztás, illetve egyéb, vállalaton belüli információ-áramlás során merülhetnek fel."

Ahogy az információ áramlik a vállalat hálózatán a szervereken és a vállalat archívumában, a Symantec Information Foundation következetes, kockázati és üzleti-alapú elfogást, szkennelést és tartalomosztályozást végez, felderítve az olyan eseményeket, mint a bizalmas adatok elvesztése, a felhasználói adatok közzététele, vagy a törvénysértés. Az incidenseket automatikus kiértékelés és válaszreakció követi.

"A nem egységes, részmegoldásokat kínáló megfelelési megoldások kisebb kiterjeszthetőséget biztosítanak, és jelentős adminisztratív többletmunkát igényelnek" -- mondta Konkoly Thege Szabolcs. "Az Information Foundationnel a Symantec olyan megfelelési infrastruktúrát biztosít, amely kezelni tudja a törvényeknek és belső irányelveknek való megfelelést. Alkalmazásával csökkenthető az IT munkafolyamatok mennyisége, egyszerűsíthető az előírások betartatása, fejleszthető az auditálás folyamata."

A Symantec Information Foundation elérhető a Symantec értékesítőkből, disztribútorokból és rendszerintegrátorokból álló hálózatán keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról