Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 01. 12:03:18

Erős évet zárt a Montana Csoport

Közzétette 2006-os pénzügyi mutatóit a Montana Csoport, amely 40 százalékos bevételnövekedést és kétszeresére emelkedő nyereséget ért el tavaly. Vadász Pál elnök-vezérigazgató büszkén jelentette be, hogy a Montana teljesítménye 1999 óta nem volt ilyen erős, a cégcsoport tavalyi árbevétele elérte a 4,1 milliárd forintot, eredménye pedig a 100 millió forintot.

[HWSW] Közzétette 2006-os pénzügyi mutatóit a Montana Csoport, amely 40 százalékos bevételnövekedést és kétszeresére emelkedő nyereséget ért el tavaly. Vadász Pál elnök-vezérigazgató büszkén jelentette be, hogy a Montana teljesítménye 1999 óta nem volt ilyen erős, a cégcsoport tavalyi árbevétele elérte a 4,1 milliárd forintot, eredménye pedig a 100 millió forintot.

Az ezredforduló megelőzően hardver-viszonteladóként tevékenykedő cég bevételét ma már a szolgáltatások és saját fejlesztésű szoftverek uralják. A vállalat ugyan 2006-ban a HP legnagyobb szerver-viszonteladó partnere volt, azonban a kiszolgálók 87 százaléka saját fejlesztésű szoftverrel együtt került értékesítésre -- hangsúlyozta Kun Éva kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Az egyetlen hazai fejlesztésű minősített irat- és dokumentumkezelő rendszer, a MonDoc System forgalma 70 százalékkal bővült, elérve a 320 millió forintot. Jól teljesített a Montana 100 százalékos tulajdonában levő, az IT-biztonságra koncentráló Noreg is, amelynek bevétele meghaladta az 500 millió forintot.

2007-ben a MonDoc System további terjedésétől, illetve az InfoVadász nevű szövegbányász szoftver megjelenésétől várja a növekedést a cég. Vadász Pál lapunk érdeklődésére elmondta, az idén 20 százalék körüli bevételnövekedésre számít, a MonDoc System forgalmának megkétszereződése mellett. Az IT-integrációs szolgáltatások területén szintén 20 százalékos növekedést remél a vállalat vezetője. A Montana Csoport -- amelyet a Montana Zrt. és a Noreg Kft. alkot -- jelenleg mintegy 120 főt foglalkoztat, 2007-ben az alkalmazotti létszám biztosan bővülni fog -- mondta Vadász.

a címlapról