Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 31. 15:07

Új változata jelent meg az Oracle üzleti intelligencia megoldásának

Már kereskedelmi forgalomban kapható az Oracle üzleti intelligencia megoldásának, a Business Intelligence Suite Enterprise Edition 10g-nek a legújabb, 3. verziója. Az Oracle Magyarországon is nagyon rövid időn belül, 2007 februárjában bemutatja ügyfeleinek és partnereinek az új változatot.

[HWSW] Már kereskedelmi forgalomban kapható az Oracle üzleti intelligencia megoldásának, a Business Intelligence Suite Enterprise Edition 10g-nek a legújabb, 3. verziója. Az Oracle Magyarországon is nagyon rövid időn belül, 2007 februárjában bemutatja ügyfeleinek és partnereinek az új változatot.

Az Oracle Business Intelligence EE új kiadása több mint 200 új szolgáltatást vonultat fel, többek között adatpiacok automatikus generálását, jobb együttműködést a Microsoft Office alkalmazásaival, nagyobb teljesítményt és jobb skálázhatóságot, hatékonyabb adatmegjelenítést egyedi végfelhasználói beállításokkal, illetve alacsonyabb felügyeleti költségeket. A BI EE új verziója UNIX és Windows mellett természetesen Linuxon is futtatható, adatforrásként Oracle OLAP, Microsoft Analytic Services vagy SAP Business Information Warehouse használható.

A nyílt szabványokra épülő, előzetes integrációt nem igénylő Oracle Business Intelligence Suite EE bármilyen meglévő informatikai architektúrához jól illeszkedik, és támogatja a meglévő alkalmazásokat, adatforrásokat, végfelhasználói eszközöket és biztonsági modelleket. Lehetővé teszi a párhuzamos adatelemzést relációs, többdimenziós, XML és sima adatfájl alapú adatforrásokból. A 3. verzió még jobb együttműködést nyújt a külső adatforrásokkal, és más szállítók szoftvereit (pl. SQL Server, DB2, Teradata) natívan támogatja.

Az új verzió az Oracle Business Intelligence Publisher (korábban Oracle XML Publisher) révén fejlett kimutatáskészítési lehetőségeket biztosít. Az Oracle Business Intelligence Publisher egységes megoldást kínál valamennyi jelentés és irat elkészítéséhez, beleértve a pénzügyi beszámolókat, hatósági adatszolgáltatási űrlapokat, reprezentatív kivitelű kimutatásokat, számlákat, címkéket, csekkeket, elektronikus dokumentumokat (EFT/EDI), illetve beszerzési és vevőrendeléseket.

A szoftver lehetővé teszi, hogy a jelentések készítéséért felelős munkatársak jól ismert alkalmazásokkal -- pl. Adobe Acrobat, Microsoft Word vagy Excel -- segítségével formázzák meg kimutatásaikat. A dokumentumok és kimutatások időzítetten is eljuttathatók e-mail fiókokba, faxkészülékekre, nyomtatókra, weboldalakra, de akár interaktív műszerfalnézetekbe is beépíthetők. Az Oracle Business Intelligence Publisher különálló szoftverként, illetve az Oracle Business Intelligence Suite EE integrált összetevőjeként is megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról