:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 30. 09:13

Február közepén érkezik a profi fotósoknak készülő PhotoShop Lightroom

Az Adobe Systems február közepén dobja piacra az Adobe PhotoShop Lightroom szoftvere végleges változatát, melyet jelenleg fél millió felhasználó bétatesztel. A mostantól előrendelhető alkalmazást professzionális fényképészek számára fejlesztik, mely lehetővé teszi a digitális fényképek tömeges kezelését és bemutatását.

[HWSW] Az Adobe Systems február közepén dobja piacra az Adobe PhotoShop Lightroom szoftvere végleges változatát, melyet jelenleg fél millió felhasználó bétatesztel. A mostantól előrendelhető alkalmazást professzionális fényképészek számára fejlesztik, mely lehetővé teszi a digitális fényképek tömeges kezelését és bemutatását.

Az első hónapokban bevezető áron, 199 dolláros áron kínálja az Adobe a Lightroomot, mely később 100 dollárral drágább listaáron lesz kapható. A legutóbbi, 4.1-es bétaverzió óta új funkciókat kapott az alkalmazás, többek között a Library modulban új, továbbfejlesztett keresőeszközök segítik a fényképészeket a hatalmas kollekciók szűrésében, a javított import panel rugalmasabb fájlkezelése pedig a fájl helyének meghatározásánál biztosít nagyobb lehetőségeket.

Jobb rangsoroló és minősítő rendszerével az új Key Metadata Browser gyors hozzáférést biztosít az alapinformációs címkékhez, valamint egy olyan színcímkéket és válogató/selejtező rendszert is tartalmaz, amely minden eddiginél gyorsabban leválogatja és megtalálja a fényképeket. A Develop modul Virtual Copies és a Snapshot újdonságaival ugyanannak a képnek több változata jeleníthető meg, így a felhasználók számára a legjobb lehetőségeket biztosítja anélkül, hogy belezavarodnának a fizikai verziók külön történő elmentésébe.

A kibővített eszközök közé tartoznak még a színárnyalatot, telítettséget és fénysűrűséget javító funkciók. A klónozás és retusálás jellemzők felülírás nélkül, egy vagy több képen megszüntetik az érzékelő által okozott zavarokat. A PhotoShop Lightroom a JPEG és a TIFF mellett több mint 150 natív nyersfájlformátumot támogat, a legújabb fényképezőgép típusok közé tartozik a Nikon D40 és D80 és a Pentax K10D. Importnál lehetőség van a fájlok átkonvertálására digitális negatív specifikációba (DNG), vagy azok átnevezésére és mappák vagy dátum szerint történő szétválogatására.

A Photoshop Lightroom 1.0 bejelentése a Lightroom béta program hivatalos végét jelenti. A Lightroom béta felhasználók 2007. február 28-ig, annak lejártáig férnek hozzá a programhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.