:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 19. 10:36

Kapcsolási díjat vezetett be a Skype

Új árképzést, illetve alacsony havidíjért többé-kevésbé ingyenes telefonálási lehetőséget nyújtó új csomagot dolgozott ki az európai országok számára a legnagyobb internettelefon-szolgáltató, a Skype. A SkypeOut szolgáltatás percdíjainak csökkentése sokak számára nem sok előnyt jelent majd, a telekommunikációs óriás ugyanis bevezette a kapcsolási díjat, melyet minden egyes vezetékes vagy mobil irányba küldött hívás esetén ki kell fizetni. Az internetes hívások természetesen továbbra is ingyenesek maradtak.

[HWSW] Új árképzést, illetve alacsony havidíjért többé-kevésbé ingyenes telefonálási lehetőséget nyújtó új csomagot dolgozott ki az európai országok számára a legnagyobb internettelefon-szolgáltató, a Skype. A SkypeOut szolgáltatás percdíjainak csökkentése sokak számára nem sok előnyt jelent majd, a telekommunikációs óriás ugyanis bevezette a kapcsolási díjat, melyet minden egyes vezetékes vagy mobil irányba küldött hívás esetén ki kell fizetni. Az internetes hívások természetesen továbbra is ingyenesek maradtak.

Skype Pro

A hamarosan induló, Skype Pro névre keresztelt, havi előfizetési díjért cserébe percdíjmentes helyi vezetékes telefonálási lehetőséget kínáló csomagért 2 eurót kér majd havonta a Skype, hasonló csomagok az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már eddig is elérhetőek voltak a Skype-nál. Ezzel az új csomaggal majd azok a Skype-felhasználók járhatnak különösen jól, akik havonta több órányit telefonálnak vezetékes irányokba a VoIP-hálózat használatával.

A SkypeOut szolgáltatás díjai helyi idő szerint január 18, csütörtök 14 órától 0,017 euróra, azaz körülbelül 4,2 forintnak megfelelő összegre csökkentek nem csak Magyarországon, hanem többek között a Cseh Köztársaságban, Izraelben, Luxemburgban, Malajziában ls Puerto Ricoban is. Az árcsökkenés azonban csak a hosszabb hívások esetén jelenthet valódi előnyt, ugyanis a Skype ezzel együtt egy 0,039 euróra, azaz körülbelül kétpercnyi hívás díjára rúgó kapcsolási díjat is megfizettet a szolgáltatás használóival.

Kedvezmények

A kapcsolási díj nem érinti azokat az Egyesült Államokbeli, Nagy Britanniai és kanadai Skype-felhasználókat, akik előfizetnek a korlátlan hívásokat biztosító csomagokra, az európai felhasználóknak azonban a Skype Pro csomagnál is meg kell majd fizetni ezt a díjat a havi előfizetés mellett. A Skype Pro csomag havidíja magában foglalja majd a Skype Voicemail szolgáltatás díját is, illetve 30 eurós kedvezményt nyújt a SkypeIn telefonszám igényléséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.