Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 18. 16:39

Itt az LG és a Prada közös mobiltelefonja

Az LG hivatalosan is bemutatta azt a mobiltelefont, amelyet az olasz Prada divatcég tervezett a számára. A sors fintora, hogy az érintőképernyős KE850 megszólalásig hasonlít az éppen egy hete bejelentett Apple iPhone-ra.

[HWSW] Az LG hivatalosan is bemutatta azt a mobiltelefont, amelyet az olasz Prada divatcég tervezett a számára. A sors fintora, hogy az érintőképernyős KE850 megszólalásig hasonlít az éppen egy hete bejelentett Apple iPhone-ra.

A két készülék valóban megszólalásig hasonlít egymásra, az LG készüléke azonban némileg kisebb, ugyanakkor 4 tized milliméterrel vastagabb az iPhone-nál. Az LG-t azonban aligha lehet lopással vádolni, koreai elektronikai cég ugyanis már egy éve megkezdte a közös munkát az olasz divatházzal a telefon megtervezésével kapcsolatban. A formatervet Miuccia Prada irányításával a divatház tervezői dolgozták ki, a készülék kezelőfelületét, menüit, a háttereket és hangokat szintén a Prada tervezői készítették el.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) KE850 az iPhone-hoz hasonlóan nélkülözi a harmadik generációs mobilhálózatok támogatását, de GPRS és EDGE segítségével képes kommunikálni. A memóriája microSD kártyákkal bővíthető, ez a lehetőség szintén kimaradt az iPhone-ból, utóbbiban viszont megtalálható Wi-Fi vezérlő is, amely viszont az LG és a Prada mobiljából maradt ki. A KE850 fontosabb képességei közé tartozik még a 2 megapixeles kamera és a Bluetooth-adóvevő. A hivatalos bejelentés szerint a készüléken helyet kapnak olyan alkalmazások, amelyekkel megtekinthetők a Microsoft Office dokumentumok és a PDF fájlok.

Az, hogy mindkét telefon hatalmas érintőkijelzővel rendelkezik, szakértők szerint egy új design-irányzat kezdetét jelzi, a szétnyitható, illetve szétcsúsztatható mobilok után talán ez lesz a következő uralkodó formatervezési trend a mobilpiacon. A Prada-telefon már februártól kapható Európában, legalábbis ami Nagy-Britanniát, Franciaországot, Olaszországot és Németországot illeti, az ajánlott bolti ára 600 euró (~150 ezer forint) lesz, vagyis az olasz divatház itt is elkéri a tőle megszokott prémiumot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról