Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Itt az LG és a Prada közös mobiltelefonja

Bodnár Ádám, 2007. január 18. 16:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az LG hivatalosan is bemutatta azt a mobiltelefont, amelyet az olasz Prada divatcég tervezett a számára. A sors fintora, hogy az érintőképernyős KE850 megszólalásig hasonlít az éppen egy hete bejelentett Apple iPhone-ra.

hirdetés
[HWSW] Az LG hivatalosan is bemutatta azt a mobiltelefont, amelyet az olasz Prada divatcég tervezett a számára. A sors fintora, hogy az érintőképernyős KE850 megszólalásig hasonlít az éppen egy hete bejelentett Apple iPhone-ra.

A két készülék valóban megszólalásig hasonlít egymásra, az LG készüléke azonban némileg kisebb, ugyanakkor 4 tized milliméterrel vastagabb az iPhone-nál. Az LG-t azonban aligha lehet lopással vádolni, koreai elektronikai cég ugyanis már egy éve megkezdte a közös munkát az olasz divatházzal a telefon megtervezésével kapcsolatban. A formatervet Miuccia Prada irányításával a divatház tervezői dolgozták ki, a készülék kezelőfelületét, menüit, a háttereket és hangokat szintén a Prada tervezői készítették el.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) KE850 az iPhone-hoz hasonlóan nélkülözi a harmadik generációs mobilhálózatok támogatását, de GPRS és EDGE segítségével képes kommunikálni. A memóriája microSD kártyákkal bővíthető, ez a lehetőség szintén kimaradt az iPhone-ból, utóbbiban viszont megtalálható Wi-Fi vezérlő is, amely viszont az LG és a Prada mobiljából maradt ki. A KE850 fontosabb képességei közé tartozik még a 2 megapixeles kamera és a Bluetooth-adóvevő. A hivatalos bejelentés szerint a készüléken helyet kapnak olyan alkalmazások, amelyekkel megtekinthetők a Microsoft Office dokumentumok és a PDF fájlok.

Az, hogy mindkét telefon hatalmas érintőkijelzővel rendelkezik, szakértők szerint egy új design-irányzat kezdetét jelzi, a szétnyitható, illetve szétcsúsztatható mobilok után talán ez lesz a következő uralkodó formatervezési trend a mobilpiacon. A Prada-telefon már februártól kapható Európában, legalábbis ami Nagy-Britanniát, Franciaországot, Olaszországot és Németországot illeti, az ajánlott bolti ára 600 euró (~150 ezer forint) lesz, vagyis az olasz divatház itt is elkéri a tőle megszokott prémiumot.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.