Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 18. 14:39

Megjelent a linuxos Flash Player 9

Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Flash Player 9 linuxos változatát, amellyel Linuxot futtató gépeken lehet Flash tartalmat és alkalmazásokat lejátszani.

[HWSW] Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Flash Player 9 linuxos változatát, amellyel Linuxot futtató gépeken lehet Flash tartalmat és alkalmazásokat lejátszani.

"Már a Linux közösség is hozzáférhet mindahhoz a hatalmas mennyiségű Flash tartalomhoz és alkalmazáshoz, amely napjainkban az interneten rendelkezésre áll" -- mondta Emmy Huang, az Adobe Systems vezető termékmenedzsere. Kisebb memóriaigényével, speciális, illetve az akár tízszer gyorsabb szkriptteljesítményt is megengedő ActionScript virtuális géppel (AVM2) az Adobe Flash Player 9 Linux változata "nagyot dob a felhasználói élményen" -- fogalmaz a vállalat közleménye.

Az Adobe Flash Player 9 Linux változata ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról (egyelőre kizárólag 32 bites x86 verzióban), ahol elérhető a fejlesztők számára készült tartalmi hibakereső és az önálló lejátszó is. Az Adobe Flash Player 9 hamarosan be fog kerülni a Novell SUSE Linuxba és a Red Hat Linuxba is.

Az Adobe az AVM2 forráskódját nemrég felajánlotta a Mozilla Foundation számára, amely a többplatformos, webalkalmazások futtatását lehetővé tevő Tamarin virtuális gépben tervezi hasznosítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról