:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 18. 14:56

Három új kompakt digitális fényképezőgép a Canontól

Három új modellel bővíti digitális fényképezőgépeinek választékát a Canon. Az elsősorban kezdőknek szánt PowerShot A450 és PowerShot A460 a korábban sikeres PowerShot A420 és A430 helyébe lépnek. A 7,1 megapixeles PowerShot A550 az A530 utódja, ám a korábbi modellhez képest több új szolgáltatást is tartalmaz.

[HWSW] Három új modellel bővíti digitális fényképezőgépeinek választékát a Canon. Az elsősorban kezdőknek szánt PowerShot A450 és PowerShot A460 a korábban sikeres PowerShot A420 és A430 helyébe lépnek. A 7,1 megapixeles PowerShot A550 az A530 utódja, ám a korábbi modellhez képest több új szolgáltatást is tartalmaz.

A digitális fényképezés gyors térhódításával a Canon egyre nagyobb hangsúlyt helyez a könnyebb használhatóságra, melyet elsősorban a már 25 nyelven, többek között magyarul is beszélő menürendszerrel érnek el. A három új PowerShot modellt is úgy tervezték, hogy bárki könnyen felvételeket készíthessen velük. "A könnyű használhatóság alapvető fontosságú tényező a kezdő fotósok és azok körében, akik most vásárolnak először digitális fényképezőgépet" -- mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A PowerShot A460 és PowerShot A450 fényképezőgépek 5 megapixeles felbontással, 2 hüvelykes LCD-kijelzővel, 5-pontos autofókusszal, DIGIC II képfeldolgozó processzorral rendelkeznek, a két készülék között kizárólag az optikai zoom terén van különbség: a PowerShot 450-et 3,2x-es, a PowerShot 460-at pedig 4x-es optikai zoomra képes objektívvel szerelték fel. A PowerShot A550 modell 7,1 megapixeles felbontású érzékelőjére 4x-es optikai zoomra képes objektíven keresztül jut el a fény, a készüléket emellett 9-pontos fókusz, illetve áttervezett üzemmódválasztó tárcsa és külön lejátszás gomb jellemzi.


(forrás: dpreview.com)

Mindhárom fényképezőgép képes a VGA felbontású, 640 x 480 pixeles videók rögzítésére 60 perc hosszig vagy 1 gigabájt méretig, az A550 esetében hanggal együtt. A videókat és a fényképeket televízió képernyőjén is meg lehet tekinteni az AV-kimenet segítségével.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.