:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 18. 10:34

Internetről is letölthető lesz a Windows Vista

[News.com] Nem csak DVD-lemezeken terjeszti a január végén szélesebb körben is megjelenő Windows Vista operációs rendszert, illetve az új Office irodai programcsomagot a Microsoft: a Windows Marketplace online piacon keresztül egy bankkártya segítségével akár meg is lehet vásárolni, majd közvetlenül le is lehet tölteni majd az új szoftvercsomagokat. Árban sajnos semmilyen kedvezményt sem nyújt ez az elérhetőségi forma, hiszen a kereskedelmi árnál sokszor magasabb listaárat kérik el az online letölthető változatokért.

[News.com] Nem csak DVD-lemezeken terjeszti a január végén szélesebb körben is megjelenő Windows Vista operációs rendszert, illetve az új Office irodai programcsomagot a Microsoft: a Windows Marketplace online "piacon" keresztül egy bankkártya segítségével akár meg is lehet vásárolni, majd közvetlenül le is lehet tölteni majd az új szoftvercsomagokat. Árban sajnos semmilyen kedvezményt sem nyújt ez az elérhetőségi forma, hiszen a kereskedelmi árnál sokszor magasabb listaárat kérik el az online letölthető változatokért.

A redmondi óriás nem véletlenül próbálkozik ezzel az új terjesztési módszerrel, az IDC előrejelzése szerint ugyanis 2009-ig évente 34 százalékkal nőhet az online megvásárolt és letöltött szoftverek piaca. A Gartner szerint 2008-ban a felhasználói programok 80 százalékát elektronikus felületen keresztül, online terjesztik majd.

A Microsoft emellett kedvezményekkel is készül a Windows Vista startjára. Az észak-amerikai, köztük kanadai felhasználók június 30-áig egy dobozos Windows Vista Ultimate változat megvásárlása esetén további két Home Premium operációs rendszert vásárolhatnak a háztartásukban található további számítógépekre csupán 50-50 dollárért. A Windows Vista legnagyobb, Ultimate változata ugyanakkor nem olcsó mulatság, a dobozos változat 399 dollárba, a frissítő változat pedig 259 dollárba kerül majd.

Bármikor továbbléphet

A felhasználóknak azonban nem kell feltétlenül rögtön a legdrágább változatot választaniuk, a Vistával bevezetett "Anytime Upgrade" lehetőségnek köszönhetően később, az operációs rendszer újratelepítése nélkül válthatunk egy okosabb, több funkciót nyújtó változatra. A jelenlegi információk szerint a Home Basic rendszerről Home Premium változatra 79 dollárért, a Home Basic-ről Ultimate-re 199 dollárért, a Home Premium-ról Ultimate-re 159 dollárért, a Business-ről Ultimate-re pedig 139 dollárért lehet majd egyszerűen, mindössze egy termékkulcs-cserével frissíteni.

Bár a Windows Vista a mennyiségi licencelők számára már november vége óta elérhető, az igazi marketingkampány csak a január 30-ai "utcai" megjelenéssel együtt keződik majd. Elemzők szerint a szélesebb körű megjelenés újabb lökést adhat a vállalati eladásoknak is, melyek a várakozások felett alakultak decemberben. A kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt Windows Vista Ultimate változat megfelelő értékesítési stratégiával könnyen vonzó lehet a kisvállalatok számára is, ugyanis számos olyan vállalati funkciót tartalmaz (pl. BitLocker, Virtual PC Express, UNIX-alkalmazások futtatása), amelyet a kizárólag mennyiségi licencprogram keretében kapható Enterprise változat nyújt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.