Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Gyatra negyedik negyedévet zárt az SAP

Bodnár Ádám, 2007. január 15. 14:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az amerikai eladások gyengesége miatt pocsék negyedéves eredményekre figyelmeztetett az SAP AG. Az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója a negyedik negyedévben mindössze 1,26 milliárd eurós licencbevételt könyvelhetett el, ami messze elmaradt az elemzők által várt 1,35 milliárdos szinttől. A hírre a vállalat papírjai több mint 10 százalékot gyengültek a New York-i tőzsdén.

hirdetés
[HWSW] Az amerikai eladások gyengesége miatt pocsék negyedéves eredményekre figyelmeztetett az SAP AG. Az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója a negyedik negyedévben mindössze 1,26 milliárd eurós licencbevételt könyvelhetett el, ami messze elmaradt az elemzők által várt 1,35 milliárdos szinttől. A hírre a vállalat papírjai több mint 10 százalékot gyengültek a New York-i tőzsdén.

A vállalat gyatra teljesítményének oka alighanem az, hogy az amerikai licenceladások mindössze 4 százalékkal nőttek, szemben a 15 százalékos várakozással. Az SAP bevételeinek nagy hányadát dollárban könyveli el, miközben a költségek túlnyomó többségét euróban számolja el, ami azt jelenti, hogy az erősödő euró árt a cég pénzügyi mutatóinak. A végleges eredményeket január 24-én hozza nyilvánosságra az SAP.

A teljes 2006-os évben az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel 11 százalékkal növekedett az SAP-nál (változatlan árfolyamon 13,5 százalékkal), ami meg sem közelíti a vállalat által jósolt 15-17 százalékos növekedést. Az SAP vezetői már a harmadik negyedéves eredmények bejelentésekor óvatosan fogalmaztak a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban és úgy vélték, kevéssé valószínű hogy a cég eléri a 2006-os előrejelzés felső határát. A cég mindazonáltal azt állítja, a vállalati alkalmazások piacán növelni tudta piaci részesedését, ami a tavalyi év végén 24,2 százalékot tett ki.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.