Szerző: Ady Krisztián

2007. január 8. 12:48

CES: internetes videók a Sony lapostelevízióin

[News.com] Egy külső modullal tenné internetképessé legújabb LCD-televízióit a Sony a Consumer Electronics Shown tartott sajtótájékoztatón elhangzott tervei szerint. Az új televíziók az internetről online videókat, megosztott tartalmakat is lejátszhatnának számítógép segítsége nélkül.

[News.com] Egy külső modullal tenné "internetképessé" legújabb LCD-televízióit a Sony a Consumer Electronics Shown tartott sajtótájékoztatón elhangzott tervei szerint. Az új televíziók az internetről online videókat, megosztott tartalmakat is lejátszhatnának számítógép segítsége nélkül.

A Sony jövőképe szerint az internet tehát nem csak a konzolokba és a mobil termékekbe szivárog be, hanem más területeken is a mindennapi képességek listájára kerülhet, így a televíziókat is közvetlenül a internetre köthetjük a jövőben. A Sony egy utólag is beszerezhető, felszerelhető modullal tenné elérhetővé ezt a funkciót, így a péládul a Yahoo, a YouTube vagy az AOL megosztott videói a távirányító egyetlen gombnyomásával elérhetővé válhatnak.

Az újabb televíziók emellett a Sony hordozható PSP konzoljából, illetve a PlayStation 3-ból megismert Xross Media Bar (XMB) menürendszerrel rendelkeznek majd, ez a felület a jelek szerint átalánosan használt megoldás lesz a Sonynál, hiszen korábbi hírek szerint a közeljövőben megjelenő Blu-ray lejátszókat is ezzel a menürendszerrel látják majd el.

A Sony sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a vállalat a jövőben a személyre szabhatóságra és a hordozhatóságra helyezi a hangsúlyt a termékei kifejlesztésénél, miközben az információk elérését, a szórakoztatási lehetőségeket és a kommunikációt igazán "határok nélküliként" képzeli el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról