Szerző: Ady Krisztián

2007. január 5. 14:51

Még kisebb USB-csatlakozó a zsugorodó mobil eszközök számára

Az USB felület támogatását, a logók használatának ellenőrzését végző nonprofit szervezet, az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, hogy elkészítette az USB csatlakozótípus újabb, még kisebb változatának specifikációját, melyet kifejezetten az egyre zsugorodó méretű mobileszközök, többek között mobiltelefonok és MP3-lejátszók számára fejlesztettek ki. A napjainkban megjelenő készülékek méretét, vékonyságát sokszor a szükséges csatlakozók mérete miatt nem lehet tovább csökkenteni.

[HWSW] Az USB felület támogatását, a logók használatának ellenőrzését végző nonprofit szervezet, az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, hogy elkészítette az USB csatlakozótípus újabb, még kisebb változatának specifikációját, melyet kifejezetten az egyre zsugorodó méretű mobileszközök, többek között mobiltelefonok és MP3-lejátszók számára fejlesztettek ki. A napjainkban megjelenő készülékek méretét, vékonyságát sokszor a szükséges csatlakozók mérete miatt nem lehet tovább csökkenteni.

Ahogyan a memóriakártyák is egyre kisebbek lesznek, természetes az igény a népszerű USB-csatlakozó méretének csökkentésére is. Az újabb Micro-USB csatlakozó megfelel az USB On-The-Go (OTG) követelményeinek is, melynek köszönhetően a készülékek köztes PC használata nélkül is kommunikálhatnak majd egymással. A Micro-csatlakozókat rozsdamentes acélból készítenék, hogy 10 ezer csatlakoztatást és eltávolítást is elviseljenek, a stabil rögzítést pedig passzív mechanizmus biztosítaná.

A nonprofit USB-IF felel a nagysebességű USB logók használatáért, a megfelelőség vizsgálatáért, illetve promotálja, támogatja a csatlakozóformátumot.

a címlapról