Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 29. 09:14

Már autót is lehet bérelni elektronikus aláírással

Az Egyesült Államok után Európában is lehetőség nyílik a papírmentes autókölcsönzésre: a Europcar és a technikai hátteret biztosító Ingenico együttműködésének köszönhetően a vevő elektronikus aláírással is elviheti a kívánt kocsit.

[HWSW] Az Egyesült Államok után Európában is lehetőség nyílik a papírmentes autókölcsönzésre: a Europcar és a technikai hátteret biztosító Ingenico együttműködésének köszönhetően a vevő elektronikus aláírással is elviheti a kívánt kocsit.

Európában is megkezdik a papírmentes autókölcsönzés tesztelését, miután erről szóló megállapodást írt alá ay Ingenico, a POS-terminálok, kártyás és biometrikus azonosító rendszerek egyik forgalmazója, valamint Európa vezető autókölcsönzője, a Europcar. A rendszer lényege, hogy az elektronikus terminálon az ügyfél látja a kölcsönzés feltételeit, s ezeket elektronikus aláírással hagyhatja jóvá, s viheti el az autót.

A rendszert Németországban négy helyen tesztelték sikerrel, s ezt követően telepítették a franciaországi, nagy-britanniai, portugál, spanyol és belga repterekre is a terminálokat. Az Ingenico i6770 rögzített, színes képernyős touch-screen terminálját a Europcar, egyebek miatt fejlett aláírás-rögzítő képessége miatt választotta. A terminálnak kiváló referenciái vannak az Egyesült Államokban, ahol kártyás fizetés után kötelező az aláírás digitális rögzítése is.

Az Ingenico marketing-igazgatója, Didier Sérodon szerint a digitális aláírás-rögzítés jelentős megtakarítást jelent a felhasználóknak mind időben és pénzben, ráadásul megkönnyíti a szerződések és dokumentumok visszakeresését is. Veronique Tourneur, a Europcar üzleti elemzője hozzátette, az elektronikus autókölcsönzés a közeljövőben 30 helyen válik lehetővé Európa-szerte. Az Ingenico hazai leányvállalata kész a rendszert itthon is bevezetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról