:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 27. 09:21

Százhúszmillió forintos Sybase-támogatás az ELTE-nek

Hosszú távú oktatási támogatási együttműködést kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara és a Sybase Products Hungary Kft. A támogatás keretében az intézmény a Sybase legmodernebb szoftvereszközeinek licenceit kapja meg több mint 120 millió forint összértékben.

[HWSW] Hosszú távú oktatási támogatási együttműködést kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara és a Sybase Products Hungary Kft. A támogatás keretében az intézmény a Sybase legmodernebb szoftvereszközeinek licenceit kapja meg több mint 120 millió forint összértékben.

A Sybase magyarországi disztribútorával kötött megállapodás révén az ELTE olyan intézmények sorába csatlakozott, mint a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, vagy a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Kara, amelyeken a korábban megkötött támogatási szerződéseknek köszönhetően szintén Sybase termékek bevonásával folyik az oktatás.

A Sybase világszerte nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a mérnökképzésben való részvételre, így az eddigi 80 százalékról 100 százalékra növelte az oktatási intézményeknek juttatott licencek támogatását. A szoftvervállalat a mostani együttműködés keretében két termékét bocsátotta korlátlan oktatási célú használatra az ELTE IK rendelkezésére, a PowerDesigner adatmodellező és alkalmazástervező eszközt, valamint a WorkSpace nevű alkalmazásfejlesztő eszközt.

Az egyetem a szoftvereket szeptembertől a Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék adatbázis- és nyelvi laboratóriumaiban használja fel. A licenceken felül a Sybase ingyenes telefonos támogatást is biztosít az alkalmazott szoftverekhez, és azok oktatásában is részt vállal. Az együttműködés kiterjesztéseként a felek megállapodtak egy "Sybase Alkalmazásfejlesztési Kompetencia Központ" kidolgozásában is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.