:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 22. 09:33

Felével növekedett a Red Hat bevétele

Csökkent a Red Hat nyeresége a legutóbbi negyedévben, de a bevételek növekedtek, a cég eredményeire egyelőre nincs érezhető hatással az Oracle októberi bejelentése, amelynek értelmében saját támogatást biztosít a Red Hat Enterprise Linuxhoz -- féláron.

[HWSW] Csökkent a Red Hat nyeresége a legutóbbi negyedévben, de a bevételek növekedtek, a cég eredményeire egyelőre nincs érezhető hatással az Oracle októberi bejelentése, amelynek értelmében saját támogatást biztosít a Red Hat Enterprise Linuxhoz -- féláron.

A november 30-án véget ért negyedévben a Red Hat forgalma -- éves szinten 45 százalékkal növekedve -- 105,8 millió dollárra emelkedett, miközben a nyereség 37 százalékkal 15,5 millió dollárra esett vissza. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával számított eredmény 14 cent volt, ami felülmúlta a Thomson First Call által megkérdezett elemzők által várt 12 centet. A nettó nyereséget a részvényopciókkal kapcsolatos egyszeri költség húzta le papíronként 7 centre. A kitűnő eredmények bejelentését követően a Red Hat papírjainak árfolyama 12 százalékkal erősödött.

Matthew Szulik, a Red Hat elnök-vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott a vállalat eredményeiről és az Oracle bejelentésével kapcsolatban is optimista hangot ütött meg. Szulik szerint az Oracle belépése a Linux-piacra hosszú távon használ a Red Hatnak. "A versenyhelyzetünket javítja a nagyobb piaci szereplők megjelenése" -- mondta Szulik, aki szerint az ügyfelek hűségét jól mutatják a most közzétett pénzügyi mutatók.

A Red Hat pénzügyi vezetője, Charlie Peters az elemzők részére rendezett telekonferecián megválaszolta a JBoss integrációjával kapcsolatos legtöbb kérdést is. Peters szerint az integrációs folyamat már közel jár a végéhez és a vállalat továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy a februárban záruló pénzügyi évben a JBoss-termékek forgalma 22-27 millió dollárt tesz ki. A Red Hat hivatalosan júniusban zárta le a JBoss akvizícióját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.