Szerző: Ady Krisztián

2006. december 20. 13:00

Az ujjunk mozgását követi a Samsung új telefonjának 'szeme'

A Samsung Electronics bemutatta az első olyan mobiltelefont, melyen egy optikai szenzor helyettesítette a legtöbb készüléken megtalálható navigációs joystickot. A koreában még ebben a hónapban piacra kerülő SCH-V960 kurzora egyszerűen a virtuális joystick helyén lévő ujjunk mozgását követi, egy hátára fordított egérhez hasonlóan.

[HWSW] A Samsung Electronics bemutatta az első olyan mobiltelefont, melyen egy optikai szenzor helyettesítette a legtöbb készüléken megtalálható navigációs joystickot. A koreában még ebben a hónapban piacra kerülő SCH-V960 kurzora egyszerűen a virtuális joystick helyén lévő ujjunk mozgását követi, egy hátára fordított egérhez hasonlóan.

A Samsung szerint az SCH-V960-as, szétcsúsztatható készülék az optikai érzékelőnek köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban kezelhető. A telefon menürendszerében a mobiltulajdonos a kijelző ikonjaira irányíthatja a szabadon mozgó kurzort. A V960 más újdonsággal is rendelkezik, a "Smart Lighting" funkció automatikusan szabályozza az LCD-kijelző és a billentyűzet fényerejét, ezzel csökkentve a készülék fogyasztását. A telefont emellett 2 megapixeles kamerával, Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal és GPS-es navigációval is felszerelték.

Samsung SCH-V960

A V960 telefon az európai mobilozóknak csak álom, hiszen a készülék csak CDMA 2000 1X EVDO hálózatokon működőképes, azonban az ebben a telefonban bemutatkozó újdonságok hamarosan akár más területekre, így Európába szánt telefonokban is feltűnhetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról