Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 20. 12:05:55

Kimaradnak a multimédiából a betárcsázós internetet használók

A rohamosan terjedő szélessávú technológiák mellett Magyarországon az internetezők mintegy 16 százaléka még mindig telefonos modem segítségével csatlakozik a világhálóra. A Tele2 Magyarország a múlt héten saját betárcsázós előfizetőit kérdezte meg internetezési szokásaikról. A felmérésből kiderült, hogy a betárcsázós szolgáltatást nagyrészt (72%) olyan előfizetők veszik igénybe, akiknek lakóhelyén egyáltalán nem, vagy csak nagyon magas áron érhető el szélessávú szolgáltatás.

[HWSW] A rohamosan terjedő szélessávú technológiák mellett Magyarországon az internetezők mintegy 16 százaléka még mindig telefonos modem segítségével csatlakozik a világhálóra. A Tele2 Magyarország a múlt héten saját betárcsázós előfizetőit kérdezte meg internetezési szokásaikról. A felmérésből kiderült, hogy a betárcsázós szolgáltatást nagyrészt (72%) olyan előfizetők veszik igénybe, akiknek lakóhelyén egyáltalán nem, vagy csak nagyon magas áron érhető el szélessávú szolgáltatás.

Érdekes hogy a betátcsázós előfizetők kétharmadát teljesen kielégítik a betárcsázós szolgáltatás nyújtotta lehetőségek annak ellenére, hogy 90 százalékuk naponta kapcsolódik az internetre, az előfizetők fele pedig naponta két óránál is több időt tölt online. A válaszadóknak mégis csak 44 százaléka tervezi, hogy a jövőben szélessávú szolgáltatásra áll át, de ezek nagy része is csak abban az esetben váltana, ha a szélessávú elérés ára 3000 forint körülire süllyed.

A legtöbben e-mailezésre, hírek olvasására, információk keresésére használják a betárcsázós internetet, ez a felhasználói kör azonban látszólag teljesen kimarad az internet által nyújtott multimédiás lehetőségekből: a válaszadók 67 százaléka nagyon ritkán vagy soha nem nézeget képeket, zenék, videók letöltésére pedig csak 7 százalékuk vállalkozik rendszeresen. Az adatok alapján a blogolás és chatelés sem tartozik a betárcsázós szolgáltatás előfizetőinek kedvencei közé.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:16

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.