Szerző: Bodnár Ádám

2006. December 20. 10:46:06

Újabb akvizíció a Check Pointnál

A Check Point Software Technologies bejelentette az NFR Security 20 millió dolláros felvásárlására vonatkozó megegyezés aláírását. A vételárat a Check point készpénzben fizeti meg. A tranzakció megkapta az Egyesült Államokban az összes szükséges engedélyt és várhatóan az év vége előtt lezárul.

[HWSW] A Check Point Software Technologies bejelentette az NFR Security 20 millió dolláros felvásárlására vonatkozó megegyezés aláírását. A vételárat a Check point készpénzben fizeti meg. A tranzakció megkapta az Egyesült Államokban az összes szükséges engedélyt és várhatóan az év vége előtt lezárul.

Az 1996-ban Rockville-ben alapított NFR-nek 22 alkalmazottja van. A vállalat olyan behatolásérzékelő és -védemi megoldásokat fejleszt, ezeket a Check Point integrálni fogja saját tűzfal, VPN és biztonsági menedzsment megoldásokat magában foglaló portfoliójába. A Check Point SmartDefense és az NFR Hybrid Detection Engine kombinációjának köszönhetően, pontos, valós idejű védelmet nyújt a támadások ellen.

„Az NFR felvásárlása fontos lépés a Check Point stratégiájában, amely a hálózatok biztosága mellett az adatbiztonságra is koncentrál" -- mondta Gil Shwed, a Check Point alapítója és vezérigazgatója. "Az NFR biztonsági megoldásai kínálják a piacon található legjobb behatolásészlelési és védelmi technológiát. Az NFR technológiáinak a mi egységesített biztonsági architektúránkba történő integrációjának köszönhetően az iparág legszélesebb körű és legjobban menedzselt biztonsági megoldásait kínáljuk."

a címlapról