Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 21. 09:53

Mobil eszközök menedzsmentjében erősít a HP

A Hewlett-Packard bejelentette a Bitfone felvásárlását. A magánkézben levő, 134 dolgozót foglalkoztató kaliforniai cég mobil eszközök (táv)menedzsmentjére szolgáló szoftvereket fejleszt, amelyek segítségével leltározhatók egy vállalatnál vagy más szervezetnél a mobiltelefonok, PDA-k, Blackberryk, illetve szoftverek telepíthetők rájuk, de akár még a firmware is frissíthető -- távolról is.

[HWSW] A Hewlett-Packard bejelentette a Bitfone felvásárlását. A magánkézben levő, 134 dolgozót foglalkoztató kaliforniai cég mobil eszközök (táv)menedzsmentjére szolgáló szoftvereket fejleszt, amelyek segítségével leltározhatók egy vállalatnál vagy más szervezetnél a mobiltelefonok, PDA-k, Blackberryk, illetve szoftverek telepíthetők rájuk, de akár még a firmware is frissíthető -- távolról is.

A Bitfone termékei közé tartozik az mProve, amelyet eszközgyártók telepítenek készülékeikre, hogy gépeiken a szoftver és firmware akár távolról is frissíthető legyen, valamint a FusionDM, amely a mobil eszközök műszaki paramétereit gyűjti és tárolja, illetve lehetővé teszi a beállítások távoli módosítását, megkönnyítve például a hibakeresést. A Bitfone ügyfelei között mobilszolgáltatók (pl. T-Mobile USA, SK Telecom) mellett olyan készülékgyártók (Palm, LG, Sony Ericsson, Kyocera) is szerepelnek, amelyek a HP iPAQ termékcsaládnak állíanak konkurenciát. A HP egyelőre nem közölte, hogy az akvizíció után is értékesíti-e a Bitfone szoftvereket ezen vállalatok részére.

Az akvizíció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra. A felvásárlás februárban várható lezárása után a Bitfone a HP Personal Systems Group részeként működik tovább.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról