Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Ötödével nőtt az Oracle nyeresége, de a befektetők elégedetlenek

Bodnár Ádám, 2006. december 19. 09:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az üzleti szoftverek sikerének köszönhetően több mint ötödével növekedett az Oracle negyedéves nyeresége. Az előző két negyedévben az Oracle eredményei meghaladták az elemzői várakozásokat, most csak megfeleltek azoknak, ezért a cég részvényeinek árfolyama a bejelentést követően enyhén csökkent.

[HWSW] Az üzleti szoftverek sikerének köszönhetően több mint ötödével növekedett az Oracle negyedéves nyeresége. Az előző két negyedévben az Oracle eredményei meghaladták az elemzői várakozásokat, most "csak" megfeleltek azoknak, ezért a cég részvényeinek árfolyama a bejelentést követően enyhén csökkent.

Az Oracle a november 30-án zárult második pénzügyi negyedévben 4,2 milliárd dolláros bevételt és 967 millió dolláros nettó nyereséget könyvelhetett el, a forgalom 26 százalékkal, a profit pedig 21 százalékkal nőtt egy év alatt. Egyszeri tételek nélkül az Oracle részvényenként 22 centes nyereséget ért el, ami éppen megfelelt a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők előrejelzésének. A jelenlegi negyedévben az Oracle a bevétel 23-25 százalékos, a nyereség 24-29 százalékos növekedését várja.

Elemzők aggasztónak találták, hogy az adatbázisok és köztesszoftverek licenceladásai az előző negyedévben elkönyvelt 15 helyett most csupán 9 százalékkal növekedtek éves szinten, összesen 867 millió dollárt érve el. Az üzleti alkalmazások forgalma eközben 28 százalékkal 340 millió dollárra emelkedett, a megelőző negyedévben a növekedés még 80 százalékos volt. Larry Ellison elnök-vezérigazgató szerint a jövőben az üzleti alkalmazások terjedése fogja húzni az adatbázisok és köztesszoftverek forgalmát.