Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 18. 09:51:06

Egyre jobb jelszavakat választnak a felhasználók

A MySpace közösségi oldalról származó jelszavak tanúsága szerint a felhasználók egyre inkább biztonságtudatosak és egyre jobb jelszavakat választanak. Egy 34 ezer jelszóból álló minta alapján a jelszavak átlagos hosszúsága 8 karakter, és a négyötödük betűk mellett számokat is tartalmaz -- írja a Wired Newsban megjelent cikkében Bruce Schneier, a Counterpane Internet Security műszaki igazgatója.

[HWSW] A MySpace közösségi oldalról származó jelszavak tanúsága szerint a felhasználók egyre inkább biztonságtudatosak és egyre jobb jelszavakat választanak. Egy 34 ezer jelszóból álló minta alapján a jelszavak átlagos hosszúsága 8 karakter, és a négyötödük betűk mellett számokat is tartalmaz -- írja a Wired Newsban megjelent cikkében Bruce Schneier, a Counterpane Internet Security műszaki igazgatója.

Az öt leggyakoribb jelszó a "password1", "abc123", "myspace1", "password" és a "blink182" volt, de népszerű volt a "qwerty1", "fuckyou" és az "123456" is. Az elemzésből kiderült, hogy a felhasználók által választott jelszavaknak csak 3,8 százaléka volt a szótárban is megtalálható szó, 12 százaléka egy szóból és a végére írt számból -- legtöbbször 1-esből -- állt. "Azzal szoktunk viccelődni, hogy a leggyakoribb jelszó a password, de ma már password1 a leggyakoribb. És még mondja valaki, hogy a felhasználók biztonságtudata nem fejlődik!" -- mondta Schneier.

"Komolyra fordítva a szót, a jelszavak egyre jobbak. Elismerésre méltó, hogy a felhasználóknak csak kevesebb mint 4 százaléka választott a szótárban is megtalálható szót és hogy a túlnyomó többség betűket és számokat is tartalmaz" -- tette hozzá Scheier, aki ugyanakkor meg van róla győződve, hogy a jelszavak ideje lejárt és kizárólag jelszavak használatával nem garantálható a biztonság.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 02:32

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.