:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 5. 12:39

Eventia: átfogó biztonsági eseménykezelő megoldás a Check Pointtól

A Check Point bejelentette átfogó biztonsági információ- és eseménykezelő (Security Information and Event Management, SIEM) megoldását, az Eventia Suite-ot, amely a lehetővé teszi a biztonsági események korábbinál átfogóbb és mélyebb elemzését. Az Eventia Suite ára 25 ezer dollártól indul.

[HWSW] A Check Point bejelentette átfogó biztonsági információ- és eseménykezelő (Security Information and Event Management, SIEM) megoldását, az Eventia Suite-ot, amely a lehetővé teszi a biztonsági események korábbinál átfogóbb és mélyebb elemzését. Az Eventia Suite ára 25 ezer dollártól indul.

Az Eventia Suite-ben helyet kapó Eventia Analyzer lehetővé teszi a felhasználók számára a pontosabb "forensic" munkát. Az Analyzer által figyelt események köre dinamikus frissítések révén bővíthető, ráadásul az Analyzer a Check Point saját termékei mellett támogatja a más gyártóktól (Symantec, Tipping Point, NetContiuum, Nortel, Sendmail) származó berendezéseket is. Az Eventia Suite része még az Eventia Reporter jelentéskészítő eszköz.

"Napjainkban sok vállalat üzemeltet olyan infrastruktúrát, amelyben nem integrált minden biztonsági berendezés és menedzsmentrendszer" -- mondta Dave Burton, a Check Point Software Technologies termékmarketingért felelős igazgatója. "A biztonságmenedzsment terén ügyfeleink számára a cél a proaktív és egyszerű megközelítés. A berendezések és a menedzsmentrendszerek zökkenőmentes integrációja révén az Eventia Suite az egész hálózatra kiterjedő, központilag menedzselt globális elemzést és jelentést biztosít."

Az Eventia Suite és a hasonló biztonsági információ- és eseménykezelő megoldások a hálózatban működő, különböző biztonsági berendezésekről származó naplófájlok (logok) elemzése révén segítik csökkenteni az informatikusok terheit. A Check Point számításai szerint a SIEM-eszközök akár 80 százalékkal csökkenthetik a logok elemzéséhez szükséges időt. "Az Eventia Suite-nek köszönhetően az IT-vezető a nagyobb kockázatot jelentő fenyegetésekre fókuszálhat" -- mondta Burton.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.