Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Novell: Open XML támogatás az OpenOffice.org-ba

Bodnár Ádám, 2006. december 05. 13:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Novell hétfőn bejelentette, hogy részt vesz abban a nyílt forrású projektben, amelynek célja az OpenOffice.org felkészítése a Microsoft Office Open XML fájlformátumának támogatására. A Novell ígérete szerint az általa terjesztett OpenOffice.org-változat felhasználói januárban már képesek lesznek megnyitni az Open XML állományokat, illetve saját munkáikat Open XML-ben is elmenthetik. A kompatibilitást biztosító kódot a Novell nyilvánosságra fogja hozni és várhatóan az OpenOffice.org részévé válik majd.

hirdetés
[HWSW] A Novell hétfőn bejelentette, hogy részt vesz abban a nyílt forrású projektben, amelynek célja az OpenOffice.org felkészítése a Microsoft Office Open XML fájlformátumának támogatására. A Novell ígérete szerint az általa terjesztett OpenOffice.org-változat felhasználói januárban már képesek lesznek megnyitni az Open XML állományokat, illetve saját munkáikat Open XML-ben is elmenthetik. A kompatibilitást biztosító kódot a Novell nyilvánosságra fogja hozni és várhatóan az OpenOffice.org részévé válik majd.

A vállalat szerint az OpenOffice.org terjedéséhez elengedhetetlenül szükséges hogy az állományformátumok tekintetében kompatibilis legyen a vállalatok által de facto szabványként használt Microsoft Office-szal. Ennek érdekében a Novell korábban is számos saját fejlesztést adott hozzá az OpenOffice.org-hoz, a SUSE Linux Enterprise Desktopban található változat többek között képes egyes Visual Basic makrók futtatására, illetve lehetővé teszi az Excel pivot-tábláinak használatát.

Érdekesség, hogy azt az Open XML/ODF Translator projektet, amelyhez a Novell most csatlakozik, éppen a Microsoft hívta életre nemrégiben, a nyílt forrású szoftver a két rivális fájlformátum konvertálását végzi. A Microsoft ígérete szerint jövőre az Office 2007-hez is elérhető lesz egy kiegészítés, amelynek segítségével az irodai csomag kezelni fogja az OpenDocument állományokat. A Microsoft Wordhöz ez a plugin már elérhető, az OpenOffice.org-hoz az Open XML támogatást biztosító plugin még fejlesztés alatt áll.

A WordPerfect irodai csomagot fejlesztő Corel a múlt héten jelentette be, hogy szoftverének következő változata mind az Open XML, mind az OpenDocument formátumú fájlokkal kompatibilis lesz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.