:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 6. 12:28

A BEA és az Alerant támogatásával nyílik vállalati technológiai központ a Debreceni Egyetemen

Az Alerant, a BEA Systems és a Debreceni Egyetem Informatikai Kara együttműködési megállapodást írt alá az egyetemen folyó technológiai képzés támogatásáról, amelynek értemében technológiai központ jön létre a nagyvállalati informatika, elsősorban a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) témaköréhez kapcsolódó oktatás támogatására.

[HWSW] Az Alerant, a BEA Systems és a Debreceni Egyetem Informatikai Kara együttműködési megállapodást írt alá az egyetemen folyó technológiai képzés támogatásáról, amelynek értemében technológiai központ jön létre a nagyvállalati informatika, elsősorban a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) témaköréhez kapcsolódó oktatás támogatására.

A SOA Technológiai Központ célja, hogy megismertesse az egyetem hallgatóit a legkorszerűbb technológiákkal, megoldásokkal. A BEA Systems ennek érdekében ingyenesen bocsát szoftvereszközöket a központ rendelkezésére. A termékek teljes platformot biztosítanak a nagyvállalati fejlesztések, alkalmazásintegrációs feladatok megoldásához, emellett a BEA szolgáltatásorientált infrastruktúrák támogatására kialakított AquaLogic Service Bus és AquaLogic Service Registry eszközét is megismerhetik a hallgatók.

Az Alerant a termékek használatához, a szükséges technológiai ismeretek elsajátításához ingyenes szakmai támogatást nyújt. Folyamatos online és telefonos tanácsadást biztosít az eszközökhöz kapcsolódva, az érdeklődők az egyetemen tartott klubnapjain is feltehetik kérdéseiket. A tanszék oktatói, demonstrátorok, PhD hallgatók ezen kívül térítésmentesen vehetnek részt az Alerant BEA-tanfolyamain. Az Alerant bekapcsolódik a tanszéken folyó oktatásba is.

A Debreceni Egyetem és az Alerant célja a hosszú távú kapcsolat kiépítése, melynek első lépése a SOA Technológiai Központ létrehozása volt -- hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Szabó Tamás, az Alerant Zrt. ügyvezető igazgatója. Dr. Juhász István adjunktus elmondta, az egyetem számára nagyon fontos, hogy a hallgatók értesüljenek az aktuális technológiai tendenciákról, üzleti elvárásokról, és gyakorlati ismeretekhez jussanak a nagyvállalati informatika terén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.