Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 24. 09:38

Erősített a harmadik negyedévben a Nokia és a Motorola

Elhúzott a mobilpiac többi szereplőjétől a Nokia és a Motorola a harmadik negyedévben -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból. A vizsgált időszakban a mobilok globális forgalma várakozások felett, 21,5 százalékkal emelkedett és 251 millió darabot tett ki. A Gartner ezért 960 millióról 986 millióra növelte éves forgalmi prognózisát, 2007-re pedig már 1,1 milliárd mobiltelefon eladását várja, ami viszont alig több mint 10 százalékos emelkedést jelent 2006-hoz képest.

[HWSW] Elhúzott a mobilpiac többi szereplőjétől a Nokia és a Motorola a harmadik negyedévben -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból. A vizsgált időszakban a mobilok globális forgalma várakozások felett, 21,5 százalékkal emelkedett és 251 millió darabot tett ki. A Gartner ezért 960 millióról 986 millióra növelte éves forgalmi prognózisát, 2007-re pedig már 1,1 milliárd mobiltelefon eladását várja, ami viszont alig több mint 10 százalékos emelkedést jelent 2006-hoz képest.

A Nokia egy év alatt 32,5 százalékról 35,1 százalékra növelte piaci részesedését, a vállalatnál ismét elérhető közelségbe került a már korábban megcélzott 40 százalékos álomhatár elérése. A Motorola is javította piaci pozícióját, az amerikai mobilgyártó egy éve még 18,7 százalékos részesedéssel rendelkezett, amelyet most 20,6 százalékra tudott növelni. Továbbra is mélyrepülésben van a 30,6 millió telefont értékesítő Samsung, amely 0,3 százalékponttal visszaesve 12,2 százalékos részedéssel zárta a harmadik negyedévet.

A gyártók rangsorában a negyedik helyet a Sony Ericsson szerezte meg , amely 19,4 millió eladott mobiltelefonnal éves szinten 1 százalékponttal 7,7 százalékra javította piaci részesedését. A Sony Ericsson korábban vérre menő csatát folytatott az LG-vel a negyedik helyért, a korai cég most azonban leszállóágba került, piaci részesedése 6,5 százalékról 6 százalékra esett vissza. A Gartner szerint a gyenge szereplés oka, hogy a vállalat kínálatában kevés készülék szerepel.

A BenQ részesedése a harmadik negyedévben a tavalyi 4,7 százalékról 2,4 százalékra olvadt. Amint arról beszámoltunk, a Siemens mobiltelefonos részlegét felvásároló tajvani cég szeptember végén jelentette be, hogy nem finanszírozza tovább a korábban Siemens Mobile, ma már BenQ Mobile nevű leányvállalat veszteségeit, így az csődvédelemhez folyamodott.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról