Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Fókuszban a Google Cloud! Március 21-én ingyenes meetupot, április 3-án 10 alkalmas, 30 órás képzést indítunk.

Ajándék La Fonera routert mellékel az SMC telefonjához a Skype

Ady Krisztián, 2006. november 16. 14:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Különleges akcióban terjeszti az SMC VoIP-telefonját az internettelefon egyik nagyágyúja, a Spype: a beépített Skype-klienssel rendelkező, mobiltelefonra hajazó, Wi-Fi-n keresztül teljesen önállóan is használható Skype-telefonhoz most egy ingyenes La Fonera routert mellékelnek.

[HWSW] Különleges akcióban terjeszti az SMC VoIP-telefonját az internettelefon egyik nagyágyúja, a Spype: a beépített Skype-klienssel rendelkező, mobiltelefonra hajazó, Wi-Fi-n keresztül teljesen önállóan is használható Skype-telefonhoz most egy ingyenes La Fonera routert mellékelnek.

La Fonera

Az alig tenyérnyi méretű La Fonera Wi-Fi router egy folyamatosan növekvő, saját internetüket ingyenesen -- vagy fizetősen -- megosztó Fon közösségi szolgáltatáshoz kapcsolódik, melynek több más nagy cég, köztük a Google és a Skype is támogat. A korábban külső szállítóktól származó, módosított routerekkel dolgozó Fon ma már saját fejlesztésű routert kínál a közösséghez csatlakozóknak: egy akció keretében november 8-áig csupán 5 eurót (+10 euró postázási költséget) kértek el az apró La Fonera Wi-Fi routerért. Az SMC Skpye-telefonja természetesen ezzel a routerrel is használható.

A Fon közösséghez csatlakozva akár pénzt is kérhetünk a routerrel általunk megosztott sávszélességért, ebben az esetben azonban nekünk is fizetni kell más megosztott internetének használatáért. Amennyiben ingyenesen tesszük elérhetővé a "Foneráknak" a hozzáférést, úgy mi is ingyenesen vehetjük igénybe azt a több ezer hozzáférési pontot, mely ma már működik. A Fon Google Maps-szel integrált keresője szerint Budapesten is egyre több La Fonera router működik.

Fon routerek Budapesten
Egyre több a Fon router Budapesten

Többnyire illegális

Amennyiben "Linus" helyett "Bill" kategóriát választunk magunknak, úgy a napi 3 eurós/dolláros hozzáférési díj felét mi kapjuk meg, ebben az esetben azonban mi sem használhatjuk ingyenesen mások elérését. A hazai Fon tagoknak érdemes azt is szem előtt tartaniuk, hogy a hazai internetszolgáltatók többsége nemhogy a továbbértékesítést, de még az egyszerű megosztást is tiltja az általános szerződési feltételekben, így rosszabb esetben akár szerződésbontásra is sor kerülhet.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Március 21-én ingyenes meetupot, április 3-án pedig 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált képzést indítunk.