Szerző: Ady Krisztián

2006. november 8. 16:41

Itthon is bemutatkozott a Samsung Blu-ray lejátszója

Itthon is bemutatkozott a Samsung első Blu-ray lejátszója. A 2006. szeptember elsején, Berlinben rendezett IFA szórakoztató-elektronikai kiállításon debütált kéklézeres lejátszóhoz várhatóan 20-40 filmet lehet majd megvásárolni az év végéig -- közülük többet magyar felirattal --, de a készülékhez is mellékelnek két filmet, így lesz mivel kipróbálni a készüléket az első vásárlóknak.

[HWSW] Itthon is bemutatkozott a Samsung első Blu-ray lejátszója. A 2006. szeptember elsején, Berlinben rendezett IFA szórakoztató-elektronikai kiállításon debütált kéklézeres lejátszóhoz várhatóan 20-40 filmet lehet majd megvásárolni az év végéig -- közülük többet magyar felirattal --, de a készülékhez is mellékelnek két filmet, így lesz mivel kipróbálni a készüléket az első vásárlóknak.

A Samsung BD-P1000-es típusszámú készülékével teljes mértékben kihasználhatók a teljes HD-felbontással rendelkező kivetítők és HD-televíziók képességei. A filmek akár progresszív, 1080 soros felbontásban is megjeleníthetők, de a készülék képes a normál méretű filmek képének HD-méretűre skálázására is.

A Samsung Blu-ray lejátszója HDMI felületen keresztül csatlakoztatható a televíziókra, mely nem csak képet, hanem hangot is továbbíthat egyetlen vékony kábelen keresztül. A készülék egy lejátszófejjel, de két optikai egységgel a DVD- és CD-lemezek lejátszására is alkalmas. A támogatott DVD-formátumok között megtalálható az újraírható DVD-RAM és DVD-RW, illetve a DVD-R lemezek is.

Samsung DBP-1000 Blu-ray lejátszó

A továbbfejlesztett menürendszerben felbukkanó ablakok, színes, nagy felbontású animált gombok, valamint javított képes és szöveges feliratok nyújtanak segítséget a navigációban. A Sasmung első Blu-ray lejátszójának javasolt fogyasztói ára 329 900 forint.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.