HWSW

Szétkapkodták az EA sportjátékait

Váratlanul jó eredményekről adott számot az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója 16 százalékkal erősödő bevételről számolt be és rendkívül bizakodó előrejelzést fogalmazott meg, amelynek alapja a Sony és a Nintendo új konzoljainak régóta várt premierje. A PlayStation 3 és a Wii egyaránt novemberben rajtol el a két legfontosabb piacán, Japánban és az Egyesült Államokban. Warren Jenson pénzügyi igazgató elmondta, az EA becslései szerint a játékipar az idén 0-5 százalékos növekedést érhet el, szemben a korábban várt 0-5 százalékos visszaeseéssel.

[HWSW] Váratlanul jó eredményekről adott számot az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója 16 százalékkal erősödő bevételről számolt be és rendkívül bizakodó előrejelzést fogalmazott meg, amelynek alapja a Sony és a Nintendo új konzoljainak régóta várt premierje. A PlayStation 3 és a Wii egyaránt novemberben rajtol el a két legfontosabb piacán, Japánban és az Egyesült Államokban. Warren Jenson pénzügyi igazgató elmondta, az EA becslései szerint a játékipar az idén 0-5 százalékos növekedést érhet el, szemben a korábban várt 0-5 százalékos visszaeseéssel.

Az EA negyedéves bevétele 16 százalékkal 784 millió dollárra emelkedett, könnyedén felülmúlva az elemzők által várt 676,3 millió dollárt, de a részvényopciók elkönyvelésével kapcsolatos változások miatt elkönyvelt 33 millió dolláros egyszeri költségnek köszönhetően a nettó nyereség kevesebb mint felére zuhant. A vállalat a szeptember 30-án véget ért időszakot 22 milliós -- részvényenként 7 centes -- nettó profittal zárta. A tőzsde igen kedvezően fogadta az EA számait, a vállalat papírjainak árfolyama több mint 8 százalékkal lódult meg a bejelentés után.

A negyedéves eredményeket a sportjátékok új generációja, többek között a Madden NFL 2007 és a FIFA 07 [1] kedvező fogadtatása repítette. A Madden NFL-ből a negyedév során ötmillió példány fogyott a különféle platformokon, de az NCAA Football 07-ből is elment kétmillió darab. A kaliforniai óriás közölte, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évben részvényenként 2,95 és 3,13 milliárd dolláros forgalom mellett 0 és 15 cent közötti nyereségre számít, szemben a korábbi előrejelzésekben szereplő 2,8-3 milliárdos bevétellel és részvényenként 0-30 centes veszteséggel.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.gamekapocs.hu/cikk/1894/624/1/FIFA+07
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/32368/electronic_arts_ea_masodik_negyedeves_eredmenyek_2006.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2006. november 03. 12:11
Rovat: vállalati it