Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

További tízmillió dollárba kerül a Kazaa-nak az illegális állománycsere

Ady Krisztián, 2006. november 02. 14:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com, HWSW] Az évek óta jogi csatározásokat folytató Kazaa bejelentette, hogy újabb peren kívüli egyezséget sikerült megkötnie. A National Music Publishers Association-nel kötött megállapodás a híradások szerint nem kevesebb mint 10 millió dollárba kerül a cégnek. A szövetség több kiadót és zeneszerzőt képviselt a Kazaa elleni perben. A Kazaa emellett közölte, hogy továbbra is fenntartja a hálózatán átfolyó forgalom szűrését, melyet nemrég vezettek be.

hirdetés
[News.com, HWSW] Az évek óta jogi csatározásokat folytató Kazaa bejelentette, hogy újabb peren kívüli egyezséget sikerült megkötnie. A National Music Publishers' Association-nel kötött megállapodás a híradások szerint nem kevesebb mint 10 millió dollárba kerül a cégnek. A szövetség több kiadót és zeneszerzőt képviselt a Kazaa elleni perben. A Kazaa emellett közölte, hogy továbbra is fenntartja a hálózatán átfolyó forgalom szűrését, melyet nemrég vezettek be.

Egyetlen maradt

A vállalatnak már csak egyetlen megoldatlan pere van, egy 2001 óta húzódó, zeneszerzőkkel folytatott ügy, a felpereseket itt is egy szövetség képviseli. A Los Angeles-i bírósághoz eljuttatott dokumentumok szerint ebben a perben is előzetes megállapodás született, a peres felek csupán a bíróság és a pert indító személyek és zenei szövetség jóváhagyására várnak. A vállalat szóvivője egyelőre nem árult el többet ezzel a régóta húzódó üggyel kapcsolatban sem.

A Kazaa nemrég hatalmas összeget fizetett ki a legnagyobb zenei kiadóknak: több mint 115 millió dollárt utalt át az EMI, Sony BMG, Universal Music és Warner Music kiadóknak. Hogy pontosan mekkora az összeg és ebből melyik kiadó mennyivel részesedik, azt a felek nem hozták nyilvánosságra. A Kazaa-t működtető Sharman Networks emellett filmstúdióknak is fizet, de hogy melyeknek és mennyit, az szintén nem nyilvános.

Legális lesz

A népszerű fájlcserélő ekkor azt is közölte, hogy a kiadókkal és stúdiókkal közösen megkezdi egy legális zene- és filmterjesztő szolgáltatás kifejlesztését. A Kazaa szerint a jövője egy peer-to-peer technológián alapuló üzleti modellen alapul majd, a Sharman Networks szóvivője szerint azonban egyelőre korai lenne a pontos részletekről beszélni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!