Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A BME bekapcsolódhat az IBM kutatási tevékenységeibe

Bodnár Ádám, 2006. november 02. 09:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IBM Magyarország a Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve október 31-én nyitotta meg az IBM Center of Advanced Studies (CAS) budapesti egységét. Világszerte már 16 ilyen központ működik, Európában Amszterdam, Barcelona, Böblingen, Dublin és Róma ad otthont nekik.

hirdetés
[HWSW] Az IBM Magyarország a Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve október 31-én nyitotta meg az IBM Center of Advanced Studies (CAS) budapesti egységét. Világszerte már 16 ilyen központ működik, Európában Amszterdam, Barcelona, Böblingen, Dublin és Róma ad otthont nekik.

A CAS célja, hogy kapcsolatot teremtsen az egyetemek és az IBM belső kutatási szervezetei között. A budapesti központban tevékenykedőknek lehetősége nyílik együttműködni az IBM kutatólaboratóriumaival, pályázhatnak IBM ösztöndíjakra, igénybe vehetik az IBM szoftvereit, tananyagait, konzultálhatnak a cég szakértőivel. A központ segítséget nyújt diplomamunkák elkészítéséhez is.

"A CAS lényege együttműködés kialakítása olyan kutatócsoportokkal, amelyek kutatási témái kapcsolódnak az IBM kutatási területeihez" -- mondta Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója. "Ez az atomi méretű adattárolástól kezdve a különböző szoftvertechnológiákon és adatbányászaton keresztül a szolgáltatásorientált architektúráig bármi lehet. Amikor az IBM egy-egy olyan kérdéssel kerül szembe valamelyik kutatása kapcsán, amely kapcsolódik valamelyik CAS kutatási területéhez, felkínálja a lehetőséget, hogy az adott témát az a központ kutassa. Ez bevételt jelenthet a kutatócsoportok számára, ha elnyerik a projekt megvalósításának lehetőségét.

"Mivel az IBM vezető a modern technológiák terén, ezért nem csak a BME-n belül, hanem a hazai felsőoktatás számára is szeretne lehetőségeket kínálni" -- mondta Pataricza András, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának docense. "A cég elektronikus infrastruktúrájával és egy tudományos e-piactér funkcióval felméri a kutatásokat, és intranetes/internetes funkciókat is ellát a CAS működtetése során. A programban résztvevő kutatók hozzáférhetnek az IBM releváns belső információihoz és akár a cég nemzetközi kutatási mezőnyébe is bekapcsolódhatnak."

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.