Szerző: Bőle György

2000. június 23. 17:40

Az Intel bejelentette Dot.Station nevű webes készülékét

Az Intel Corporation bejelentette Dot.Station nevű családi kommunikációs web-készülékét, amely internet hozzáférést, elektronikus levelező-, beépített telefon és háztartás-szervezési programot foglal magában. Az Intel ezenkívül világszerte tárgyalásokat folytat különböző szolgáltatókkal, hogy azok saját szolgáltatási csomagjuk részeként terjesszék az új eszközt.

A Dot.Station-nel együtt bevezetik az Intel System Management Suite rendszerirányítási csomagot is, amelynek segítségével a szolgáltatók képesek az internet fejlődésének megfelelően a távolból irányítani és fejleszteni a készülékeket. A Dot.Station és az Intel System Management Suite a cég teljes körű web-alkalmazási megoldásának alapját képezik, amelyeket az internet szolgáltatók számára fejlesztenek.

A Dot.Station tulajdonképpen egy hordozható web-terminal, amely segítségével könnyedén böngészhetünk, levelezhetünk, telefonálhatunk. A készülék ráadásul támogatja a legnépszerűbb multimédiás plug-in-okat is.
A kialakítás teljesen a domináns alapfunkcióknak lett alárendelve, nem beszélve a nagyméretű képernyőről és a beépített how-to-use funkciókról (bár erre csak amerikai testvéreinknek van szüksége...).

a címlapról