:

Szerző: Bőle György

2000. június 23. 15:27

Az Intel szoftverfejlesztő központot nyit Oroszországban

MOSZKVA, 2000. június 23. - Az Intel Corporation ma bejelentette, hogy több mint 100 szoftverszakemberrel Szoftverfejlesztő Központot nyit az oroszországi Nyizsnij Novgorodban. A központ dolgozóinak létszámát az elkövetkező három-öt évben 500-ra kívánják bővíteni. A bejelentést az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig R. Barrett tette moszkvai útja során.

"A szoftverfejlesztés az Intelnél kritikus képességnek számít abból a szempontból, hogy segíti az internetgazdaság érdekében kifejtett technológiai innovációs munkánkat" - magyarázta Barrett. "A nagy teljesítményű számítástechnikai és kommunikációs technológiák, termékek fejlesztéséhez magasan képzett szoftvermérnökökre van szükség. Szívesen látjuk ezeket a szakembereket az Intelnél, és reméljük, hozzájárulnak majd az e-business alkalmazások jelentős megerősödéséhez."

Az elmúlt hét évben az Intel mikroszámítógépes szoftverekkel foglalkozó laboratóriumai (MSL) alvállalkozókat vettek igénybe Oroszországnak ebben a térségében. A Russia Software Development Center létrehozásával az alvállalkozók állandó alkalmazottá válnak, és az Intel teljesítménykönyvtárainak erősítésére fognak koncentrálni.
A könyvtárak a digitális jelfeldolgozás, a beszédfelismerés, a képfeldolgozás és a lineáris algebra matematikai könyvtárainak gyűjteményeit tartalmazzák, amelyek korszerű 3D grafikus motort és szoftverfejlesztői eszköztárakat (SDK) hoznak létre az (idei év második felében bevezetésre kerülő) Intel Itanium processzorokhoz.

"Úgy gondoljuk, hogy leendő szakembereink hozzájárulnak majd az új és innovatív szoftverfejlesztő termékek létrehozásához, amelyekkel a felhasználók az e-business megoldások területén kiaknázhatják az Intel architektúra lehetőségeit" - mondta Richard Wirt, az MSL vezérigazgatója. "Izgalmas előrelépés ez az Intel számára azon az úton, amelyen a teljesítmény-orientált szoftverfejlesztő termékekkel és korszerű új technológiákkal kapcsolatos képességeinket kívánjuk bővíteni."

A Russia Software Development Center az Intel Architektúra Csoport és a Hálózati Kommunikációs Csoport fejlesztési munkáját fogja segíteni. A jövőben a központ a tervek szerint az Intel más üzleti csoportjainak munkájához is segítséget nyújt majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.