Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 27. 09:54

Harmadával csökkent a Red Hat profitja

A költségek jelentős növekedése miatt látványosan visszaesett a Red Hat negyedéves nyeresége. A vállalat csökkentette a cash flowra vonatkozó éves kilátásait, ami magával rántotta a cég papírjainak árfolyamát is: a bejelentést követően a Red Hat papírjainak értéke 15 százalékkal zuhant.

HIRDETÉS

[HWSW] A költségek jelentős növekedése miatt látványosan visszaesett a Red Hat negyedéves nyeresége. A vállalat csökkentette a cash flowra vonatkozó éves kilátásait, ami magával rántotta a cég papírjainak árfolyamát is: a bejelentést követően a Red Hat papírjainak értéke 15 százalékkal zuhant.

A második pénzügyi negyedévben a legnagyobb Linux-disztribútor 99,7 millió dolláros bevétel mellett 11 millió dollár, részvényenként 5 cent nyereséget ért el, egy évvel korábban a bevétel 65,7 millió dollárt, a nettó profit pedig 16,7 millió dollárt, részvényenként 9 centet tett ki. Az egyszeri tételek nélküli nyereség részvényenként 11 centre rúgott, ami felülmúlta a Thomson Financial által megkérdezett elemzők 10 centes várakozását.

A költségek növekedését a JBoss felvásárlása okozta. A Red Hat áprilisban jelentette be a nyílt forrású alkalmazásszerveréről ismert cég megvásárlását, a tranzakció júniusban, a második negyedév kezdetén zárult Charlie Peters pénzügyi igazgató szerint az integrációval kapcsolatos költségek meghaladták a várakozásokat, emellett a Red Hat értékesítési munkatársait fel kellett készíteni a JBoss termékek értékesítésére is, ezzel elvonva őket a napi feladataiktól, emiatt kevesebb üzletet tudtak nyélbe ütni.

A jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévre 104-105 millió dolláros bevételt és 12-13 centes részvényenkénti eredményt várnak a cég vezetői, az egyszeri költségeket nem számítva. A Reuters Estimates elemzői 106 milliós forgalmat és részvényenként 12 centes profitot jeleztek előre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 07:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.