:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 26. 12:43

Hálózati adattároló a D-Linktől otthoni és kisebb irodák számára

Újabb hálózati ezsközt dobott piacra a D-Link, kétfiókos adattárolóját elsősorban az otthoni és kisebb irodák számára ajánlja. A DNS-323 típusjelzésű egység nem csak adathelyreállítási funkciókat kínál az irodai környezetben, hanem a multimédiás állományok megosztásában is jeleskedhet otthon.

[HWSW] Újabb hálózati ezsközt dobott piacra a D-Link, kétfiókos adattárolóját elsősorban az otthoni és kisebb irodák számára ajánlja. A DNS-323 típusjelzésű egység nem csak adathelyreállítási funkciókat kínál az irodai környezetben, hanem a multimédiás állományok megosztásában is jeleskedhet otthon.

A készülék számos olyan képességgel rendelkezik, mellyel versenytársai nem, a gyors adatátvitelt például gigabites Ethernet kapcsolat biztosítja, mely hasonló porttal ellátott -- például Netgear RangeMax Next -- routeren és számítógépes csatlakozáson keresztül otthon is teljes sebességű elérést nyújt a merevlemezhez. Az adattárolót két 3,5 hüvelykes Serial ATA merevlemezzel lehet felszerelni, melyek tartalmát akár az internet felől, FTP-szerveren keresztül is el lehet érni.

A készülék UPnP-támogatással is rendelkezik az ezzel kompatibilis otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök, például set-top-boxok, médialejátszók számára. A fontosabb állományok biztonságáról RAID1 tükrözéses technológia gondoskodhat.

Az adatforgalom biztonságáról a felhasználói csoportokhoz rendelhető jogosultságok gondoskodnak: felhasználókhoz vagy azok csoportjaihoz különböző -- olvasási vagy írási-olvasási -- jogosultságok rendelhetők akkár mappákra bontva is. Ez a funkció különösen hasznos olyan kisebb irodai környezetekben, ahol az egyes munkavállalók hozzáférését kell szabályozni, illetve otthon, ahol a gyermekek elől lehet elzárni egyes anyagokat.

D-Link DNS-323 hálózati adattároló
D-Link DNS-323 hálózati adattároló

A mellékelt CD tartalmazza a D-Link Easy Search Utility programját, mellyel egyszerűen felderíthetők a hálózaton található DNS-323 készülékek. Ezt követően a program feltérképezi a merevlemezeket, megjelenítve azokat a Sajátgép ablakban. Egy biztonsági mentési szoftvert is mellékelnek, mellyel manuálisan, időzítve vagy valós időben menthetők a számítógépen tárolt adatok a DNS-323-ra. A valós idejű mentések védelmet biztosítanak a balesetek okozta fájlvesztésekkel szemben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 13:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.