Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 26. 12:43

Hálózati adattároló a D-Linktől otthoni és kisebb irodák számára

Újabb hálózati ezsközt dobott piacra a D-Link, kétfiókos adattárolóját elsősorban az otthoni és kisebb irodák számára ajánlja. A DNS-323 típusjelzésű egység nem csak adathelyreállítási funkciókat kínál az irodai környezetben, hanem a multimédiás állományok megosztásában is jeleskedhet otthon.

[HWSW] Újabb hálózati ezsközt dobott piacra a D-Link, kétfiókos adattárolóját elsősorban az otthoni és kisebb irodák számára ajánlja. A DNS-323 típusjelzésű egység nem csak adathelyreállítási funkciókat kínál az irodai környezetben, hanem a multimédiás állományok megosztásában is jeleskedhet otthon.

A készülék számos olyan képességgel rendelkezik, mellyel versenytársai nem, a gyors adatátvitelt például gigabites Ethernet kapcsolat biztosítja, mely hasonló porttal ellátott -- például Netgear RangeMax Next -- routeren és számítógépes csatlakozáson keresztül otthon is teljes sebességű elérést nyújt a merevlemezhez. Az adattárolót két 3,5 hüvelykes Serial ATA merevlemezzel lehet felszerelni, melyek tartalmát akár az internet felől, FTP-szerveren keresztül is el lehet érni.

A készülék UPnP-támogatással is rendelkezik az ezzel kompatibilis otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök, például set-top-boxok, médialejátszók számára. A fontosabb állományok biztonságáról RAID1 tükrözéses technológia gondoskodhat.

Az adatforgalom biztonságáról a felhasználói csoportokhoz rendelhető jogosultságok gondoskodnak: felhasználókhoz vagy azok csoportjaihoz különböző -- olvasási vagy írási-olvasási -- jogosultságok rendelhetők akkár mappákra bontva is. Ez a funkció különösen hasznos olyan kisebb irodai környezetekben, ahol az egyes munkavállalók hozzáférését kell szabályozni, illetve otthon, ahol a gyermekek elől lehet elzárni egyes anyagokat.

D-Link DNS-323 hálózati adattároló
D-Link DNS-323 hálózati adattároló

A mellékelt CD tartalmazza a D-Link Easy Search Utility programját, mellyel egyszerűen felderíthetők a hálózaton található DNS-323 készülékek. Ezt követően a program feltérképezi a merevlemezeket, megjelenítve azokat a Sajátgép ablakban. Egy biztonsági mentési szoftvert is mellékelnek, mellyel manuálisan, időzítve vagy valós időben menthetők a számítógépen tárolt adatok a DNS-323-ra. A valós idejű mentések védelmet biztosítanak a balesetek okozta fájlvesztésekkel szemben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 20:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.