Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 26. 10:54

Egy DVD-nyi adatot továbbít másodpercenként az Ericsson új optikai technológiája

Az Ericsson és a T-Com sajtóközleményben jelentette be, hogy elsőként hajtott végre teszt adatátvitelt 1000 km-es optikai kábelhálózaton keresztül az Ericsson következő generációs technológiáját felhasználva. A teszt során 43 gigabit/s-os, azaz több mint 5 gigabájtos másodpercenkénti adatátviteli sebességet értek el. Egy egyrétegű, írható DVD-lemez tartalma ezzel a sebességgel kevesebb mint 1 másodperc alatt továbbítható az 1000 km-es távolságon.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Ericsson és a T-Com sajtóközleményben jelentette be, hogy elsőként hajtott végre teszt adatátvitelt 1000 km-es optikai kábelhálózaton keresztül az Ericsson következő generációs technológiáját felhasználva. A teszt során 43 gigabit/s-os, azaz több mint 5 gigabájtos másodpercenkénti adatátviteli sebességet értek el. Egy egyrétegű, írható DVD-lemez tartalma ezzel a sebességgel kevesebb mint 1 másodperc alatt továbbítható az 1000 km-es távolságon.

A hatalmas adatátviteli sebességet biztosító technológia használatával a T-Com tovább bővítheti optikai hálózatának kapacitását, mely elengedhetetlen az egyre növekvő számú szélessávú IP-hálózati igények kiszolgálásához. A 40 gigabit/s-os linket a 10 gigabit/s-os DWDM infrastruktúrán, a már meglévő optikai hálózaton is el lehet érni, így összességében már 6,4 terabit/s-os átviteli sebességet biztosíthat egyetlen optikai páron keresztül.

A Dense Wavelength-Division Multiplexing (DWDM) az optikai kábel kapacitását növelő technológia. A különböző forrásból származó digitális jeleket különböző hullámhosszúságú fénnyel hordozzák, melyeket multiplexálással ültetnek át egyetlen optikai kábelre. Ezzel a megoldással több adatcsatorna tartalma továbbítható egyidőben, egyetlen fénykábelen.

DWDM - több adatcsatorna egyetlen optikai kábelen
DWDM - több adatcsatorna egyetlen optikai kábelen

A tesztet a T-Com optikai hálózatán, Nuremberg és Oschatz között, 1047 km-es távolságon végezték az Ericsson WDM platformján. Az Ericsson következő generációs, 43 gigabit/s-os optikai adatátviteli technológiája új modulációt, az úgynevezett "return-to-zero differential quadrature phase shift keying" (RZ-DQPSK) alkalmazza a hatalmas adatátviteli sebesség eléréséhez.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.