Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 25. 13:01

Újabb 350 ezer, kanadai iskolákban elhelyezett számítógépet véd a NOD32

Az ESET antivírus megoldását választotta Ontario állam oktatási minisztériuma, a megállapodás keretében az intézmény a NOD32 antivírus szoftvert több mint 350 ezer iskolai számítógépre licenceli. A kanadai iskolák minden nap kihívásokkal néznek szembe, hiszen az intenzív számítógép- és internet használat során nagy az esélye annak, hogy kémprogramok és egyéb kártékony kódok kerülnek fel a jellemzően kis létszámú informatikai részleg által karbantartott hálózatra.

[HWSW] Az ESET antivírus megoldását választotta Ontario állam oktatási minisztériuma, a megállapodás keretében az intézmény a NOD32 antivírus szoftvert több mint 350 ezer iskolai számítógépre licenceli. A kanadai iskolák minden nap kihívásokkal néznek szembe, hiszen az intenzív számítógép- és internet használat során nagy az esélye annak, hogy kémprogramok és egyéb kártékony kódok kerülnek fel a jellemzően kis létszámú informatikai részleg által karbantartott hálózatra.

Ontario állam oktatási minisztériuma (OOM) ezért úgy döntött, hogy olyan antivírus megoldást keres a 6000 érintett iskola számára, melynek telepítése és menedzselése egyszerű, és ami képes megbízható védelmet nyújtani az új típusú támadásokkal szemben is. Mivel Ontario államban az iskolai számítógéppark az alkalmazott operációs rendszerek tekintetében nagyon változatos képet mutat, olyan vírusirtót kellett biztosítani, mely lehetőség szerint minél több platformon elérhető.

A NOD32 teljesítette a szükséges feltételeket, ráadásul központilag menedzselhető, és a ThreatSense technológiának köszönhetően proaktív védelmet nyújt a még nem ismert vírusok, trójaiak, valamint kém- és adathalász-programok ellen is. Az OOM által szeptembertől biztosított antivírus rendszer bevezetése nem kötelező, az iskolák saját maguk dönthetik el, hogy a NOD32-t, vagy más vírusirtót használnak. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az intézmények informatikusai a NOD32 mellett teszik le voksukat.

"Az antivírus programokat szigorú tesztnek vetettük alá, melynek során a kártékony kódok felismerését, a menedzselhetőséget, illetve a teljesítményt vizsgáltuk. Az eredmények alapján egyértelműen az NOD32 bizonyult a legjobbnak" -- osztotta meg tapasztalatait Doug Peterson, az Essex-megye kerületi iskolabizottságának tanácsadója, az Ontario állam Szoftverbeszerzési Tanácsának tagja. Az oktatási minisztérium által kezdeményezett és finanszírozott projekt hozzávetőlegesen 6000 iskola több mint 350 ezer hálózatba kötött számítógépét érinti, melyeket összességében 120 ezer tanár és adminisztrációs munkatárs, valamint 2 millió diák használ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról