Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 22. 13:06

Megnyitotta szervertermét a VIVAnet

Elkészült a VIVAnet szerverterme, a Szervergalaxis, a közel 100 négyzetméteres központban a vállalat szerint 700 kiszolgáló helyezehető el, részben rackekben, részben polcokon. A Szervergalaxis a BIX-nek is helyet adó Victor Hugo utcai épületben található. A 100 millió forintot meghaladó beruházás májusban indult, a VIVAnet saját szerverei pedig már augusztus óta a központ lakói.

[HWSW] Elkészült a VIVAnet szerverterme, a Szervergalaxis, a közel 100 négyzetméteres központban a vállalat szerint 700 kiszolgáló helyezehető el, részben rackekben, részben polcokon. A Szervergalaxis a BIX-nek is helyet adó Victor Hugo utcai épületben található. A 100 millió forintot meghaladó beruházás májusban indult, a VIVAnet saját szerverei pedig már augusztus óta a központ lakói.

"A szerverek elhelyezésére szolgáló teremben elektronikusan árnyékolt, lehallgatástól és rádiós interferenciától védett környezetet nyújtunk a nálunk elhelyezett eszközöknek" -- mondta Pálya Róbert, a VIVAnet műszaki igazgatója. A Szervergalaxisban többszörös forrás biztosítja a folyamatos áramellátást, az egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat pedig speciális klímarendszer tartja fenn. Az adminisztrációs tér elkülönül az eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségtől, amelyet kártyás beléptető rendszer is véd. A VIVAnet folyamatos, 24 órás eszközszintű felügyeletet kínál.

"Mára Magyarországon is megerősödött a minőségi szerverelhelyezési szolgáltatások piaca: a VIVAnet képes mind a professzionális, nagy online szolgáltatók, vállalati ügyfelek, tartalomszolgáltatók mind a magánszemélyek igényeit magas színvonalon kielégíteni. Megalapozottnak tartjuk azokat a terveinket, amelyek a vállalati szegmensben való piaci részesedésünk jelentős növelésére vonatkoznak" -- mondta dr. Bödecs Béla, a vállalat ügyvezető igazgatója.

a címlapról