Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 22. 13:06

Megnyitotta szervertermét a VIVAnet

Elkészült a VIVAnet szerverterme, a Szervergalaxis, a közel 100 négyzetméteres központban a vállalat szerint 700 kiszolgáló helyezehető el, részben rackekben, részben polcokon. A Szervergalaxis a BIX-nek is helyet adó Victor Hugo utcai épületben található. A 100 millió forintot meghaladó beruházás májusban indult, a VIVAnet saját szerverei pedig már augusztus óta a központ lakói.

HIRDETÉS

[HWSW] Elkészült a VIVAnet szerverterme, a Szervergalaxis, a közel 100 négyzetméteres központban a vállalat szerint 700 kiszolgáló helyezehető el, részben rackekben, részben polcokon. A Szervergalaxis a BIX-nek is helyet adó Victor Hugo utcai épületben található. A 100 millió forintot meghaladó beruházás májusban indult, a VIVAnet saját szerverei pedig már augusztus óta a központ lakói.

"A szerverek elhelyezésére szolgáló teremben elektronikusan árnyékolt, lehallgatástól és rádiós interferenciától védett környezetet nyújtunk a nálunk elhelyezett eszközöknek" -- mondta Pálya Róbert, a VIVAnet műszaki igazgatója. A Szervergalaxisban többszörös forrás biztosítja a folyamatos áramellátást, az egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat pedig speciális klímarendszer tartja fenn. Az adminisztrációs tér elkülönül az eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségtől, amelyet kártyás beléptető rendszer is véd. A VIVAnet folyamatos, 24 órás eszközszintű felügyeletet kínál.

"Mára Magyarországon is megerősödött a minőségi szerverelhelyezési szolgáltatások piaca: a VIVAnet képes mind a professzionális, nagy online szolgáltatók, vállalati ügyfelek, tartalomszolgáltatók mind a magánszemélyek igényeit magas színvonalon kielégíteni. Megalapozottnak tartjuk azokat a terveinket, amelyek a vállalati szegmensben való piaci részesedésünk jelentős növelésére vonatkoznak" -- mondta dr. Bödecs Béla, a vállalat ügyvezető igazgatója.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 06:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.