:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 22. 09:15

Növekedő bevétel, csökkenő nyereség a Palmnál

Enyhén nőtt a Palm bevétele a legutóbbi pénzügyi negyedévben, a vállalat azonban csökkenő profitot volt kénytelen elkönyvelni. A Treo okostelefonok gyártójaként a cégnek egyre erősebb versenytársakkal kell szembenéznie.

[HWSW] Enyhén nőtt a Palm bevétele a legutóbbi pénzügyi negyedévben, a vállalat azonban csökkenő profitot volt kénytelen elkönyvelni. A Treo okostelefonok gyártójaként a cégnek egyre erősebb versenytársakkal kell szembenéznie.

A szeptember 1-én zárult első pénzügyi negyedévben a Palm 355,8 millió dollár bevétel mellett 16,5 millió dolláros profitot ért el. A cég szeptember elején közölte, hogy az első negyedéves forgalom a korábban kitűzött 380 milliós terv alatt marad, mivel a Treo készülékek iránti kereslet a boltokban némileg csökkent. Az egyszeri tételek nélkül a Palm profitja részvényenként 21 cent volt, ami felülmúlta a Wall Street 18 centes várakozását. Az eredmények bejelentése után a Palm-részvények árfolyama 3 százalékkal nőtt. Egy évvel korábban a vállalat 342,2 milliós bevételt és 18,2 milliós eredményt ért el.

A Palm várhatóan a következő napokban mutatja be új okostelfonját, az új Treo valószínűleg támogatja a 3G és Wi-Fi hálózatokat és Windows Mobile operációs rendszert futtat. Az új készülék a visszavont Treo 650 helyére léphet az európai mobilszolgáltatók kínálatában. A Palm kénytelen volt beszüntetni a Treo 650 okostelefon európai forgalmazását, mivel a készülék nem felelt meg a július 1-én éltetbe lépett RoHS (Restriction of Hazardous Substances, veszélyes anyagok korlátozása) direktívának.

A jelenleg is tartó második negyedévre a Palm 430-450 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 15-18 centes eredményt vár. A vállalat közölte, hogy a Nokiával, a Motorolával és a Research In Motionnel, a Blackberry készülékek gyártójával folytatott piaci verseny miatt a bevételek és a nyereség helyett inkább a piacrész növelésére koncentrál majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.