Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 22. 09:15

Növekedő bevétel, csökkenő nyereség a Palmnál

Enyhén nőtt a Palm bevétele a legutóbbi pénzügyi negyedévben, a vállalat azonban csökkenő profitot volt kénytelen elkönyvelni. A Treo okostelefonok gyártójaként a cégnek egyre erősebb versenytársakkal kell szembenéznie.

HIRDETÉS

[HWSW] Enyhén nőtt a Palm bevétele a legutóbbi pénzügyi negyedévben, a vállalat azonban csökkenő profitot volt kénytelen elkönyvelni. A Treo okostelefonok gyártójaként a cégnek egyre erősebb versenytársakkal kell szembenéznie.

A szeptember 1-én zárult első pénzügyi negyedévben a Palm 355,8 millió dollár bevétel mellett 16,5 millió dolláros profitot ért el. A cég szeptember elején közölte, hogy az első negyedéves forgalom a korábban kitűzött 380 milliós terv alatt marad, mivel a Treo készülékek iránti kereslet a boltokban némileg csökkent. Az egyszeri tételek nélkül a Palm profitja részvényenként 21 cent volt, ami felülmúlta a Wall Street 18 centes várakozását. Az eredmények bejelentése után a Palm-részvények árfolyama 3 százalékkal nőtt. Egy évvel korábban a vállalat 342,2 milliós bevételt és 18,2 milliós eredményt ért el.

A Palm várhatóan a következő napokban mutatja be új okostelfonját, az új Treo valószínűleg támogatja a 3G és Wi-Fi hálózatokat és Windows Mobile operációs rendszert futtat. Az új készülék a visszavont Treo 650 helyére léphet az európai mobilszolgáltatók kínálatában. A Palm kénytelen volt beszüntetni a Treo 650 okostelefon európai forgalmazását, mivel a készülék nem felelt meg a július 1-én éltetbe lépett RoHS (Restriction of Hazardous Substances, veszélyes anyagok korlátozása) direktívának.

A jelenleg is tartó második negyedévre a Palm 430-450 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 15-18 centes eredményt vár. A vállalat közölte, hogy a Nokiával, a Motorolával és a Research In Motionnel, a Blackberry készülékek gyártójával folytatott piaci verseny miatt a bevételek és a nyereség helyett inkább a piacrész növelésére koncentrál majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.