Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Középiskolai tanárokat tanít az Oracle

Bodnár Ádám, 2006. szeptember 21. 13:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A nyár végén újabb 8 magyar középiskola 10 tanára vett részt a Tallinni Műszaki Egyetemen az Oracle Akadémiai program intenzív kurzusán, amelynek elvégzése után ősztől kezdik meg az iskolákban az adatbázis-tervező és programozó képzést, amelyen a diákok térítésmentesen vehetnek részt.

hirdetés
[HWSW] A nyár végén újabb 8 magyar középiskola 10 tanára vett részt a Tallinni Műszaki Egyetemen az Oracle Akadémiai program intenzív kurzusán, amelynek elvégzése után ősztől kezdik meg az iskolákban az adatbázis-tervező és programozó képzést, amelyen a diákok térítésmentesen vehetnek részt.

Az Oracle és középiskolák együttműködésének a célja, hogy a diákokat adatbáziskezelési, SQL, programozási és általános üzleti képességekkel vértezzék fel. Az Oracle közvetlenül a résztvevő iskolákkal működik együtt a tanárok átfogó képzése, folyamatos szakmai fejlődése és támogatása érdekében. Az oktatáshoz a szoftvercég a tanárok képzésével, a tananyaggal és az iLearning internetes oktatási keretrendszerrel járul hozzá, míg az iskolák a tanárokat, a tantermet, az internet-hozzáférést és a program népszerűsítését biztosítják. Az idei évben immár 13 iskolában 200 tanuló vesz részt az Oracle Akadémiai programban.

"Az Oracle Akadémia abban segíti a résztvevő diákokat, hogy fejlesszék készségeiket az adatbázisok megtervezésében, a programozásban, a projektirányításban, a prezentációk készítésében és a problémamegoldásban" -- nyilatkozta Klotz Tamás, az Oracle oktatási programjaiért is felelős marketing igazgatója. "Ezzel egyidejűleg a résztvevő tanárok világszínvonalú szakmai továbbképzést kapnak, valamint megismerhetik a legújabb adatbázis- és online tanulási technológiákat."

Az intézet szigorú programjára készülő tanárok virtuális szemináriumokon, vetélkedőkön és heti konferenciahívásokon vesznek részt, valamint folyamatos e-mail párbeszédet folytatnak az Oracle Akadémia mentoraival. A helyszínen a tanárok egyhetes képzést kapnak az Oracle University olyan oktatóival és tapasztalt tanáraival, akik előzőleg középiskolákban oktatták az Oracle Akadémia tananyagát. A tananyagot csak az oktathatja, aki vizsgát tesz és eredményesen végigvisz egy olyan projektet, amelyhez elengedhetetlen az új technikai készségek alkalmazása.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.