Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 21. 13:38

Középiskolai tanárokat tanít az Oracle

A nyár végén újabb 8 magyar középiskola 10 tanára vett részt a Tallinni Műszaki Egyetemen az Oracle Akadémiai program intenzív kurzusán, amelynek elvégzése után ősztől kezdik meg az iskolákban az adatbázis-tervező és programozó képzést, amelyen a diákok térítésmentesen vehetnek részt.

HIRDETÉS

[HWSW] A nyár végén újabb 8 magyar középiskola 10 tanára vett részt a Tallinni Műszaki Egyetemen az Oracle Akadémiai program intenzív kurzusán, amelynek elvégzése után ősztől kezdik meg az iskolákban az adatbázis-tervező és programozó képzést, amelyen a diákok térítésmentesen vehetnek részt.

Az Oracle és középiskolák együttműködésének a célja, hogy a diákokat adatbáziskezelési, SQL, programozási és általános üzleti képességekkel vértezzék fel. Az Oracle közvetlenül a résztvevő iskolákkal működik együtt a tanárok átfogó képzése, folyamatos szakmai fejlődése és támogatása érdekében. Az oktatáshoz a szoftvercég a tanárok képzésével, a tananyaggal és az iLearning internetes oktatási keretrendszerrel járul hozzá, míg az iskolák a tanárokat, a tantermet, az internet-hozzáférést és a program népszerűsítését biztosítják. Az idei évben immár 13 iskolában 200 tanuló vesz részt az Oracle Akadémiai programban.

"Az Oracle Akadémia abban segíti a résztvevő diákokat, hogy fejlesszék készségeiket az adatbázisok megtervezésében, a programozásban, a projektirányításban, a prezentációk készítésében és a problémamegoldásban" -- nyilatkozta Klotz Tamás, az Oracle oktatási programjaiért is felelős marketing igazgatója. "Ezzel egyidejűleg a résztvevő tanárok világszínvonalú szakmai továbbképzést kapnak, valamint megismerhetik a legújabb adatbázis- és online tanulási technológiákat."

Az intézet szigorú programjára készülő tanárok virtuális szemináriumokon, vetélkedőkön és heti konferenciahívásokon vesznek részt, valamint folyamatos e-mail párbeszédet folytatnak az Oracle Akadémia mentoraival. A helyszínen a tanárok egyhetes képzést kapnak az Oracle University olyan oktatóival és tapasztalt tanáraival, akik előzőleg középiskolákban oktatták az Oracle Akadémia tananyagát. A tananyagot csak az oktathatja, aki vizsgát tesz és eredményesen végigvisz egy olyan projektet, amelyhez elengedhetetlen az új technikai készségek alkalmazása.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.